Skocz do zawartości

[buty] rozmiar shimano

jarredphp

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

ostatnio byłem w sklepie rowerowym, po buty, ale tam nie mieli tego modelu co chciałem (SHR-131), dlatego zmierzyłem inny, tańszy (SHR-085).

Mierzyłem numer 46, jest ok ... mogę więc brać w ciemno SHR-131 też numer 46 i będą dobre, czy tu są jakies przekłamania w tych rozmiarach w konkretnych modelach ?

pozdrawiam

Zależy czy konstrukcja buta jest bardzo podobna.

W butach górskich miałem taką sytuację, że SH-M225 w rozmiarze 43 mi pasowały idealnie.

Natomiast SH-M181, którymi się interesowałem cisnęły z boków w przedniej stronie buta.

Dlatego takie totalne branie w ciemno nie jest chyba najlepsze.

Czasem nawet zmierzenie tego samego modelu w sklepie, by na necie kupić taniej może zakończyć się tym, że buty które przyjdą do nas niekoniecznie będą pasowały. But to but, najlepiej zawsze przymierzyć dany egzemplaż przed zakupem. Nawet więcej, przymierzyć oba buty.

Ale jeśli sklep ma sprowadzać to spoko.

dobra podeszwa karbonowa daje większą sztywność co oznacza lepsze przeniesienie siły nóg

a lepsza jest klamra wg. mnie daje ona możliwość dokładnego zapięcia i wytrzyma większą ilość "zapinana" bez wymiany. Rzep niestety po jakimś czasie trzeba wymienić :D

ps. widzę, że masz szosę, zalecam podeszwę karbonową sam mam shr 150 i w porównaniu do innych modeli shimano z plastikową podeszwą jest mega sztywny!

większa sztywność=lepsze przeniesienie siły=lepsze osiągi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...