jarredphp Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 witam, ostatnio byłem w sklepie rowerowym, po buty, ale tam nie mieli tego modelu co chciałem (SHR-131), dlatego zmierzyłem inny, tańszy (SHR-085). Mierzyłem numer 46, jest ok ... mogę więc brać w ciemno SHR-131 też numer 46 i będą dobre, czy tu są jakies przekłamania w tych rozmiarach w konkretnych modelach ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Moim zdaniem powinny być dobre. Raczej taka firma jak Shimano nie pozwoliłaby sobie na mieszanie przy rozmiarach, zresztą, byłoby to bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. Kolega natomiast miał różne rozmiary w dwóch parach butów SH. Ale myślę, że jak ze sklepu, to brać. Szansa duża, a zwsze można wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winq Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Zależy czy konstrukcja buta jest bardzo podobna. W butach górskich miałem taką sytuację, że SH-M225 w rozmiarze 43 mi pasowały idealnie. Natomiast SH-M181, którymi się interesowałem cisnęły z boków w przedniej stronie buta. Dlatego takie totalne branie w ciemno nie jest chyba najlepsze. Czasem nawet zmierzenie tego samego modelu w sklepie, by na necie kupić taniej może zakończyć się tym, że buty które przyjdą do nas niekoniecznie będą pasowały. But to but, najlepiej zawsze przymierzyć dany egzemplaż przed zakupem. Nawet więcej, przymierzyć oba buty. Ale jeśli sklep ma sprowadzać to spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarredphp Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 witam, dziękuje za te odpowiedzi ... a żeby nie zakładać nowego tematu, chciałbym zapytać Was co jest lepsze: zapięcie buta z klamrą czy na "zwykłe" rzepy ? i co tak naprawdę daje mi powierzchnia karbonowa w bucie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 dobra podeszwa karbonowa daje większą sztywność co oznacza lepsze przeniesienie siły nóg a lepsza jest klamra wg. mnie daje ona możliwość dokładnego zapięcia i wytrzyma większą ilość "zapinana" bez wymiany. Rzep niestety po jakimś czasie trzeba wymienić ps. widzę, że masz szosę, zalecam podeszwę karbonową sam mam shr 150 i w porównaniu do innych modeli shimano z plastikową podeszwą jest mega sztywny! większa sztywność=lepsze przeniesienie siły=lepsze osiągi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.