ardianz Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Mam rower Cube Ltd Pro 2007 http://www.climbonbikes.co.uk/products.php...2496&z=2668 i czas już wymienić kasetę i łańcuch co proponowalibyście do 180zł razem ??? mam opcje kupna kaseta xt 08 + łańcuch xt nówki za 180zł opłaca się ??? czy lepiej kupić 2 ale trochę gorsze łańcuchy ?? słyszałem, ze łańcuchy srama z power link też są dobre albo 2x hg93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 W zasadzie to warto kupić 3 łańcuchy. Jak teraz nie masz kasy to kup jeden a potem kolejne dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ardianz Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 tylko proszę o podanie konkretnych modeli bo czasami warto dopłacić te 10 czy 20zł a potem jest już coraz mniejszy stosunek ceny do możliwości :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Łańcuch SRAM PC 971 Kaseta SRAM PG-950 lub droższa kaseta SRAM PG-970 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 ja juz na srama bym sie nie porywal... mialem 9.0 i po 5700 na dwoch hg93 byl do wyrzucenia. polecam xt + hg93 a jak nie masz kasy to lx i hg73 oczywiscie conajmniej razy dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winq Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ja polecam pozostanie przy kasecie XT 2008. W kwestii łańcucha, to Wippermanna. Model Connex 908 lub z niższych modeli Connex 904 albo nawet 900. I tak jak dużepiwo doradzam system 3, a nie 2 łańcuchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Magic Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Polecam troszkę nazbierać (z 200 zł) i kupić w komplecie: kaseta XT 07 łańcuch XTR Ja tak zrobilem i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ardianz Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 tylko gdzie kupić kasete xt 07 ??? bo wszędzie jest tylko 08 :/ no a co do kasety xt 08 to jaka brać 11/32 czy 11/34 ??? coś czuję, że na tej 34 to są cięższe przełożenia czyli większy speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PMichalak Napisano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Im więcej zębów w kasecie tym mniejszy speed, jak to się wyraziłeś Bierz 32, jest lepiej [wg. mnie] zestopniowana, jeśli nie jeździsz cały czas po górach to będzie lepsza. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Dokladnie, 34t jest calkowicie nieprzydatne chyba ze ktos po asfalcie jezdzi albo ubitym terenie. Bo na stromy teren jest na tym biegu na tyle lekko ze podrywa przednie kolo jednoczesnie dajac relatywnie niska predkosc. No ale co kto lubi, ja wiem ze wolalem uzywac koronki przed 34t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasha Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Ja tak jak już polecono wcześniej - kaseta XT i łańcuch XTR. Bardzo dobry, trwały zestaw i opłaca się dać trochę więcej. A to czy XT 2008 czy stare to szczerze mówiąc nie wiem czy ma znaczenie Nowa XT ma inny pająk, teoretycznie lepszy, co do jakości zębatek nie wiadomo czy Shimano coś kombinowało... się okaże pewnie za jakiś czas. No i oczywiście w miarę możliwości opłaca się stosować metodę 3 łańcuchów... W jakikolwiek element łańcuchowo-kasetowy SRAMa już się więcej nie wpakuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 im bardziej turystyczna jazda, im wiecej gór tym sensowniej kupic kasete 11-34. dla mnie 34 to bieg ratunkowy - mogę znależć setki sytuacji gdy obecnosc koronki 34 uratowala mnie przed koniecznościa zsiadania z roweru na stromym podjezdzie. przy mniejszej musialbym ostro cisnąć zeby podjezdzac i z pewnościa odbyloby sie to kosztem sił i skonczylo w pewnym momencie "zatarciem". sporo razy w moim krotkim zyciu mialem przed sobą wielokilometrowe podjazdy i dzieki takiej kasecie bylem je w stanie "wyjechac" uzywalem kaset 11-28, 11-30 jeszcze przy kasetach 8kach i brakowalo mi tak miękkiego przelozenia. błogosławiłem shimano za wprowadzenie zębatki mega range do niskich grup - wtedy nie stać mnie bylo na kasete 9tkę. verul - a na co 34 na asfalcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.