Skocz do zawartości

[napęd] Kaseta 9-rzędowa + łańcuch do 180zł

ardianz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam rower Cube Ltd Pro 2007 http://www.climbonbikes.co.uk/products.php...2496&z=2668 i czas już wymienić kasetę i łańcuch co proponowalibyście do 180zł razem ???

mam opcje kupna kaseta xt 08 + łańcuch xt nówki za 180zł opłaca się ??? czy lepiej kupić 2 ale trochę gorsze łańcuchy ??

słyszałem, ze łańcuchy srama z power link też są dobre albo 2x hg93

Dokladnie, 34t jest calkowicie nieprzydatne chyba ze ktos po asfalcie jezdzi albo ubitym terenie. Bo na stromy teren jest na tym biegu na tyle lekko ze podrywa przednie kolo jednoczesnie dajac relatywnie niska predkosc. No ale co kto lubi, ja wiem ze wolalem uzywac koronki przed 34t.

Ja tak jak już polecono wcześniej - kaseta XT i łańcuch XTR.

Bardzo dobry, trwały zestaw i opłaca się dać trochę więcej.

A to czy XT 2008 czy stare to szczerze mówiąc nie wiem czy ma znaczenie ;) Nowa XT ma inny pająk, teoretycznie lepszy, co do jakości zębatek nie wiadomo czy Shimano coś kombinowało... się okaże pewnie za jakiś czas.

No i oczywiście w miarę możliwości opłaca się stosować metodę 3 łańcuchów...

W jakikolwiek element łańcuchowo-kasetowy SRAMa już się więcej nie wpakuję.

im bardziej turystyczna jazda, im wiecej gór tym sensowniej kupic kasete 11-34. dla mnie 34 to bieg ratunkowy - mogę znależć setki sytuacji gdy obecnosc koronki 34 uratowala mnie przed koniecznościa zsiadania z roweru na stromym podjezdzie. przy mniejszej musialbym ostro cisnąć zeby podjezdzac i z pewnościa odbyloby sie to kosztem sił i skonczylo w pewnym momencie "zatarciem". ;) sporo razy w moim krotkim zyciu mialem przed sobą wielokilometrowe podjazdy i dzieki takiej kasecie bylem je w stanie "wyjechac"

uzywalem kaset 11-28, 11-30 jeszcze przy kasetach 8kach i brakowalo mi tak miękkiego przelozenia. błogosławiłem shimano za wprowadzenie zębatki mega range do niskich grup - wtedy nie stać mnie bylo na kasete 9tkę.

verul - a na co 34 na asfalcie? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...