tomek84 Napisano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 po pierwsze witam wszystkich forumowiczów Przymierzam się do zakupu roweru i jak na razie wybór padł na Meridę MATTS TFS 200-D. Chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego sprzętu, jeżdżę mniej więcej pół na pół szosa/teren. Czy warto zakupic ten rower? Model: MATTS TFS 200-D Rower należy do grupy: MATTS TFS Rozmiar ramy: 16 / 18 / 20 / 22 Rama: MERIDA MATTS TFS COMP DISC Waga: 11 KG Amortyzator/widelec: RST GILA, 80 MM, LOCKOUT Wkład suportu: SHIMANO LP 28 Korby: FSA DYNADRIVE, 42/32/22 Przerzutka przód: SHIMANO DEORE Przerzutka tył: SHIMANO DEORE Manetki: SHIMANO DEORE RAPIDFIRE Hamulce: SHIMANO M 485 HYDRAULIC, 180 / 160 MM Dźwignie hamulców: SHIMANO M 485 Wielotryb/kaseta: SHIMANO CS-HG 50-9, 11-32T Piasta przód: SHIMANO RM 65 CENTERLOCK Piasta tył: SHIMANO RM 65 CENTERLOCK Obręcze: ALEX DP 17 DISC / BLACK Opona przód: CST C-1348 26" x 2.1 Opona tył: CST C-1348 26" x 2.1 Pedały: XC STEEL Kierownica: X-MISSION COMP Mostek: X-MISSION COMP Siodło: X-MISSION SPEED Sztyca: X-MISSION COMP, 31.6 MM Liczba biegów: 27 Cena: 2149.00 zł Przesadnie agresywnie nie jeżdżę ale nie ukrywam, że koszty są już dla mnie spore i chciałbym żeby sprzęt mi służył już dłuższy czas. Poza tym kolega startuje w wyścigach i ma spore zniżki w slepie meridy także może miałbym delikatny rabat. Także warto czy może polecacie zdecydowanie coś innego w tej cenie? (nie ukrywam, że wyższy koszt już nie wchodziw grę) Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Rower "przyjemny" procz przedniego amortyzatora... chcialbym tez zobaczyc jak ten rower 11kg wazy !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek84 Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 fakt też nie wierzę specjalnie w te 11kg ale szczerze mówiąc nie zależy mi zbytnio na jak najlżejszym także nie ma problemu. Właśnie o tym amortyzatorze coś czytałem, faktycznie taki zły? jakoś ekstremalnie jeździł raczej nie będe. No i jeszcze jedno, warto coś dopłacić i zamienić przerzutkę tył na deore XT czy nie ma sensu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Wg. mnie nie ma sensu. Lepiej pokombinować coś z dopłaceniem do lepszego amortyzatora, bo ten jest naprawdę kiepski. Po kilkuset kilometrach złapie luzy, poza tym jego kultura pracy jest co najwyżej średnia. Z Dartem 3, jakimś Epiconem albo najlepiej Torą rower prezentowałby się dużo lepiej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek84 Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 rower mógłbym mieć za ok. 1800zł także może faktycznie dopłacę coś i zamienię amor, taki mógłby już być? http://centrumrowerowe.pl/index.php?s=7120...did=73&l=pl szczerze mówiąc droższy chyba na razie nie wchodzi w grę niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Wez tego epicona badz darta 2/3... lub czaj sie na tore uzywana na allegro. Naped zostaw jaki jest, wymienisz jak sie zuzyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corsarz Napisano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Jeśli nie zamierzasz pędzic na górskich zjazdach to może TFS 200-V ? Dokładnie to samo tyle że zamiast tarczówek są V-ki... A zaoszczędzone 250 zł dołożysz do amorka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek84 Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 jednak zostanę przy tarczówkach, najwyżej nie będe jadł chleba przez miesiąc to może jakoś wyrównam straty a jeszcze mam pytanko o rozmiar ramy, 18 czy 20 ? Mam 180cm wzrostu , oczywiście przymierzę się do nich w sklepie ale może ktoś odpowie jak to jest w praktyce z taką meridą, jaka najwygodniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek84 Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 aha jeszcze mam 1 pytanie, planuję sobie wystartowac amatorsko w jakimś wyścigu mtb , nie ośmieszę się na tym rowerze? większość raczej na poważnie podchodzi i nie chciałbym głupio wyglądać już przed startem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 jak to ma 11kg to ja jestem wuj alfred Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.