Skocz do zawartości

[Kalisz] Trasy rowerowe

yattaman

Rekomendowane odpowiedzi

Oj nie chce mi się pisać wypracowania, ale streszcze pare tras. W okolicy Kalisza raczej gór nie znajdziesz, co najwyżej jakieś pagórki. Na niedzielną przejażdżkę można pojechać wzdłuż Prosny do zalewu Szałe, tam nie znajdziesz raczej nic ciekawego oprócz paru leśnych dróżek (trasa kilka kilometrów od Kalisza). Od Szałego można wjechać ciekawszymi trasami na Chełmce, które znajdują się 10-15km od Kalisza, tam można pare kilometrów się pokręcić. Bliżej Kalisza (3km?) masz jeszcze Rożdżały i okolice, tam zazwyczaj jeżdżą terenówki, całkiem spokojne miejsce. Można przejchać się jeszcze koło cmentarza komunalnego na pagórkowaty teren, czyli za Carrefourem. Z tych troche dalszych tras to mozna zaliczyć Gołuchów i okolice, bardzo krajobrazowe miejsca. Ale mi ostatnio podobają się trasy w okolicach Kotłowa, Mikstatu (35km? od Kalisza). Z tych najdalszych tras to Kobyla Góra, ale na to trzeba przeznaczyć cały dzień. Oczywiście jest masa innych dróg w okolicach Kalisza, których nie znam gdzie mozna po prostu nabijac kilometry. Ja jakoś nie licze kilometrów i nie jeźdże najkrótszymi trasami :) jakbyś miał pomysł na jakąś trase to gg: 3342651

• 1 miesiąc temu...

jak by co zapraszam na gg :) 1275089

lub na wspolne pedalowanie

tras jest naprawde duzo i to ciekawych tras

najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie do wybrac sie do informacji turystycznej albo do pttk i kupic mape z lokalnymi szlakami rowerowymi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...