yattaman Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam! Może ktoś z Was zna jakeś ciekawe trasy rowerowe z okolic Kalisza? Interesuje mnie nie tylko długość trasy, ale także różne atrakcje turystyczne, widoki itp, które można wzdłuż niej zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marius Napisano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Oj nie chce mi się pisać wypracowania, ale streszcze pare tras. W okolicy Kalisza raczej gór nie znajdziesz, co najwyżej jakieś pagórki. Na niedzielną przejażdżkę można pojechać wzdłuż Prosny do zalewu Szałe, tam nie znajdziesz raczej nic ciekawego oprócz paru leśnych dróżek (trasa kilka kilometrów od Kalisza). Od Szałego można wjechać ciekawszymi trasami na Chełmce, które znajdują się 10-15km od Kalisza, tam można pare kilometrów się pokręcić. Bliżej Kalisza (3km?) masz jeszcze Rożdżały i okolice, tam zazwyczaj jeżdżą terenówki, całkiem spokojne miejsce. Można przejchać się jeszcze koło cmentarza komunalnego na pagórkowaty teren, czyli za Carrefourem. Z tych troche dalszych tras to mozna zaliczyć Gołuchów i okolice, bardzo krajobrazowe miejsca. Ale mi ostatnio podobają się trasy w okolicach Kotłowa, Mikstatu (35km? od Kalisza). Z tych najdalszych tras to Kobyla Góra, ale na to trzeba przeznaczyć cały dzień. Oczywiście jest masa innych dróg w okolicach Kalisza, których nie znam gdzie mozna po prostu nabijac kilometry. Ja jakoś nie licze kilometrów i nie jeźdże najkrótszymi trasami jakbyś miał pomysł na jakąś trase to gg: 3342651 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobiasz Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 jak by co zapraszam na gg 1275089 lub na wspolne pedalowanie tras jest naprawde duzo i to ciekawych tras najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie do wybrac sie do informacji turystycznej albo do pttk i kupic mape z lokalnymi szlakami rowerowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.