Skocz do zawartości

[rower] Corratec Super Bow Fun

ukaniex

Rekomendowane odpowiedzi

..mam okazje od czau do czasu pojezdzic na corratecu super bow world cup..fajna maszynka..wyroznia sie w tlumie..bardzo lekka (10kg seryjnie) i zwrotna..jak dla mnie kultowa rama..tego world cup'a brat wyhaczyl za 1300eu na licytacji ebay.de..model 2006 nowy..ski-bilek sprzedawal tego ze 20 sztuk - licytacja od 0eu..warto przyczaic sie po sezonie...

..mam okazje od czau do czasu pojezdzic na corratecu super bow world cup..fajna maszynka..wyroznia sie w tlumie..bardzo lekka (10kg seryjnie) i zwrotna..jak dla mnie kultowa rama..tego world cup'a brat wyhaczyl za 1300eu na licytacji ebay.de..model 2006 nowy..ski-bilek sprzedawal tego ze 20 sztuk - licytacja od 0eu..warto przyczaic sie po sezonie...

Właśnie rama jest tym czego szukam. Zarówno geometria jak materiały no i niezawodność.

Ładnie wygląda tak poza tym B).

Zaletą tej ramy jest sztywnośc , oraz niespotykana konstrukcja i stylistyka , mnie osobiscie bardzo sie podoba ,

niestety minusem jest waga , model world cup wazy okoo 1900 gram , i aby cały rower wazyl około 10 kg , musi miec potem bardzo lekkie komponenty. Seryjnie dają slickowe opony corrateca , kazda wazy cos około 380-400 gr.

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team

Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tu.

Będę musiał kupić jakąś ramkę do roweru rodziców.

Zastanawiam się czy nie lepiej trochę dołożyć i kupić sobie coś lepszego a moją obecną dać w podarunku.

Jeśli miałbym zmieniać to na coś za maksymalnie 500 zł.

Mam na oku Corrateca Super Bow Fun za 499 zł.

Co o nim sądzicie?

Czy może pozostać przy moim Pro 29?

Czy gdzieś jeszcze prócz Eurobike można kupić Corrateca?

I czy można dostać inne wersje kolorystyczne? :mellow:

Z góry wielkie dzięki.

Mam nadzieję, że pomożecie mi w wyborze.

Pozdrawiam,

Bartosz.

Sam rozważam zakup tego Corrateca. Przemawia za nim super sportowa geometria i sztywność ramy. Jednak nie da się ukryć, że cena jest dość wysoka. Ale sam rower z deko inny niż wszystkie xD. Pozrówka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...