Rafakil Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam mam taki problem nie mogę dobrze ustwaic mojej przerzutki z tyłu. wszystkie przełożenia od 2-8 działają wyśmienicie ale nie mogę w ogóle wRZucic edynki., Nadmienię że manetkę też mam alivio, kurcze wydałem tyle kasy i nie wiem czemu to nie działa tak jak powinno:( na przerzutce jest tylko jedna śrubka, kolo haka, próbowałem ja kręcic ale nie przyniosło to żadnej dużej poprawy, linka według mnie tez jest dobrze naciągnięta, itp. POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parampam Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Jeśli twierdzisz z całą pewnością, że na przerzutce jest TYLKO JEDNA śrubka "koło haka" (regulująca naprężenie ramienia przerzutki), to ze zdumieniem niepomiernym i bezradnością bezbrzeżną rozkładam ręce. Wydaje się to niemożliwe ale może jednak nie dostrzegasz tam dwóch śrub regulujących skrajne wychylenia przerzutki, oznaczonych H i L? Nas interesowałaby ta oznaczona literką L, regulująca ruch przerzutki do wewnątrz. Musiałbyś wykręcać ją (kręcić w lewo) aż łańcuch wskoczyłby na największą koronkę. Regulację standardowej przerzutki z dwoma (!!) śrubami masz krok, po kroku tu: http://www.bikeboard.pl/index.php?d=porady...=34&art=425 no i tu: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=3668 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafakil Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Właśnie przerzutkę ze śrubami potrafię dobrze wyregulowac, wiedz bardzo się zdziwiłem niemogąc zlokalizowac na tym Alivio śrubek do regulacji. Nie wiem może podeślę zdjęcia przerzutki i looknieice? Poza tym małe pytanie Alivio wszystkie są 7/8 biegów czy to są dwa rodzaje przerzutki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 wszystkie alivio są 7/8/9 tylko shimano się do tego nie przyznaje:P co to za alivio? z którego roku? daj zdjęcie bo aż się wierzyć nie chce;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Czyżby shimano znalazło nowy sposób na oszczędzanie Ostatnio przez chwilę szukałem śrubek w Acerze z 2005. Miały trochę nietypowe położenie. Czyżby shimano znalazło nowy sposób na oszczędzanie Ostatnio przez chwilę szukałem śrubek w Acerze z 2005. Miały trochę nietypowe położenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafakil Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam. Dziś udało mi się w końcu zlokalizowac te przeklęte śrubki, schowały sie pod obudowa tak że można je wypatrzyc jedyne podnosząc tylne koło do góry i popatrzyc z tyłu. Zaraz biorę się za regulacje:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Nareszcie. Powodzenia w regulowaniu. Jak coś to pytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.