Skocz do zawartości

[Przerzutka tył] Problem z wyregulowaniem Shimano Alivio-POMOCY

Rafakil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem nie mogę dobrze ustwaic mojej przerzutki z tyłu. wszystkie przełożenia od 2-8 działają wyśmienicie ale nie mogę w ogóle wRZucic edynki., Nadmienię że manetkę też mam alivio, kurcze wydałem tyle kasy i nie wiem czemu to nie działa tak jak powinno:( na przerzutce jest tylko jedna śrubka, kolo haka, próbowałem ja kręcic ale nie przyniosło to żadnej dużej poprawy, linka według mnie tez jest dobrze naciągnięta, itp. POMOCY

Jeśli twierdzisz z całą pewnością, że na przerzutce jest TYLKO JEDNA śrubka "koło haka" (regulująca naprężenie ramienia przerzutki), to ze zdumieniem niepomiernym i bezradnością bezbrzeżną rozkładam ręce.

Wydaje się to niemożliwe ale może jednak nie dostrzegasz tam dwóch śrub regulujących skrajne wychylenia przerzutki, oznaczonych H i L? Nas interesowałaby ta oznaczona literką L, regulująca ruch przerzutki do wewnątrz. Musiałbyś wykręcać ją (kręcić w lewo) aż łańcuch wskoczyłby na największą koronkę. Regulację standardowej przerzutki z dwoma (!!) śrubami masz krok, po kroku tu: http://www.bikeboard.pl/index.php?d=porady...=34&art=425 no i tu: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=3668

Właśnie przerzutkę ze śrubami potrafię dobrze wyregulowac, wiedz bardzo się zdziwiłem niemogąc zlokalizowac na tym Alivio śrubek do regulacji. Nie wiem może podeślę zdjęcia przerzutki i looknieice? Poza tym małe pytanie Alivio wszystkie są 7/8 biegów czy to są dwa rodzaje przerzutki?

Czyżby shimano znalazło nowy sposób na oszczędzanie ;)

Ostatnio przez chwilę szukałem śrubek w Acerze z 2005. Miały trochę nietypowe położenie.

Czyżby shimano znalazło nowy sposób na oszczędzanie ;)

Ostatnio przez chwilę szukałem śrubek w Acerze z 2005. Miały trochę nietypowe położenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...