tomfr Napisano 13 Kwietnia 2008 Napisano 13 Kwietnia 2008 Udało mi się zakupić przyzwoitą ramke w dobrej kasie ale jest jeden malutki probelm mój rozmiar sztycy to 25,4 jednak po zalożeniu i skeceniu naprawde na maxa sztyca przy mocniejszym uderzeniu tyłkiem lub coś takiego minimalnie się przesuwa Macie jakiś pomysły na to ?
skjaatel Napisano 13 Kwietnia 2008 Napisano 13 Kwietnia 2008 1. Sprawdź średnice sztycy i rury podsiodłowej. To może być np 25,4 i 25,6. 2. Upewnij się, że sztyca nie jest upaćkana jakimś smarem. 3. Skontroluj zacisk - może być wyrobiony.
tomfr Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Napisano 14 Kwietnia 2008 Wszytsko jest w 100% dobrze sprawdzane po kilka raz odnsnie sztcy były pytania nawet do producenta i musi byc 25,4 inna nie pasuje. Macie jakiś pomysł na to moze czyms owinąc sztyce ? Taśma teflenowa do rur ? albo czyms posmrowac dla lepszej przyczepnosci ?
koncertownik Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Jeżeli masz odpowiedni rozmiar sztycy to jednym z problemów może być zacisk sztycy. Może być on bardzo miękki i niezależnie od tego jak mocno go zaciskasz nie uzyskujesz odpowiednio silnego trzymania sztycy. Wymień zacisk, szczególnie polecam te na imbus gdyż pozwalają mocniej ścisniąć sztycę.
grzegorz1974paszek Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Mozna też użyc pasty montażowej takiej jak ta http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=739 Albo taniej - uzyc kalafonii rozpuszczonej np. w spirytusie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=347056939
tomfr Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Napisano 14 Kwietnia 2008 Zacisk i wszytsko jest na pewno dobre bo zmieniane po kilka razy razem ze sztyca i ciagle to samo Wiec pozostaje mi własnie chyba jakas pasta
maratonczyk Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Czy sztyca jest stalowa, czy aluminiowa? Ze stalowymi niekiedy bywają takie problemy. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.