Rulez Napisano 18 Kwietnia 2008 Napisano 18 Kwietnia 2008 Ni polecam kierownicy o szerokości 56 cm - za wąska - trudno sie steruje. Na potwierdzenie mojej tezy - fragment testu z BB :
Ecia Napisano 18 Kwietnia 2008 Napisano 18 Kwietnia 2008 Rulez: czy za wąska - to zależy od rozstawu ramion jeźdźca . Mnie np. na szerszej było już niewygodnie, nie byłam w stanie wykorzystać całego zasięgu ramienia dla efektywnego skrętu. Dla osoby o moich gabarytach kierownica o długości 56 cm = długa kierownica . I skręca się nią doskonale, a rower jest zwrotny i zarazem stabilny Pozdrówko względne
Rulez Napisano 18 Kwietnia 2008 Napisano 18 Kwietnia 2008 Mój syn - 12 lat 155 cm. wzrostu używa kierownicy 580 mm . i twierdzi , że jest OK.
Ecia Napisano 18 Kwietnia 2008 Napisano 18 Kwietnia 2008 Ja mam 161 cm wzrostu i jestem kobietą. Twój syn - jesli rozwija się prawidłowo - ma ręce długości co najmniej porównywalnej z moimi (a śmiem podejrzewać, że dłuższe) Pozdrówko biologiczne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.