rud Napisano 11 Kwietnia 2008 Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam przymierzam się do zakupu krótkich spodenek do jazdy w terenie, muszą być luźne (żadna lycra), muszą mieć pare zamykanych kieszonek, muszą być dobrze wykonane i raczej z pampersem praktycznie jedyne jakie znalazłem to fox : http://sklep.gofox.pl/search.php?cat=12034...07&lang=pol przy czym niebardzo mam możliwość ich przymierzenia. więc moje pytanie, jakie znacie firmy robiące spodenki takie jak napisałem, które są dostępne w sklepach, a nie tylko w sklepie wysyłkowym.
Mefisto Napisano 11 Kwietnia 2008 Napisano 11 Kwietnia 2008 zobacz tutaj: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...t=0&start=0
tobo Napisano 11 Kwietnia 2008 Napisano 11 Kwietnia 2008 zobacz na stronie rogelli.pl sa modele takiego typu. zadzwon do przedstawiciela - jest moim bardzo dobrym kolegą i sądze ze z towaru i wspolpracy bedziesz wiecej niz zadowolony. powiedz ze kontakt masz od tomka z walbrzycha to bedzie jeszcze lepiej
rud Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Napisano 11 Kwietnia 2008 Mefisto, ja szukam czegoś jak najlepszej jakości, mogę wydać tyle ile by mnie fox kosztował tzn 300zł max. to samo do tobo, chyba dokładnie tej firmy widziałem dziś spodenki i wolałbym coś lepszej jakości;)
bodziekk Napisano 12 Kwietnia 2008 Napisano 12 Kwietnia 2008 Nie macie w żadnym sklepie w Warszawie Foxów? Ja mam Foxy Base, jestem bardzo zadowolony, już o nich kiedyś pisałem na forum. Chcę sobie jeszcze kupić drugie i będą to Decathlony te za 99 zł - naprawdę porządne spodenki i na Twoim miejscu wziąłbym je pod uwagę, mimo że są znacznie tańsze niż zakładasz. szare czarne Z innych firm robiących szorty, które możesz znaleźć w sklepach, to jeszcze Accent (nie polecam), Biemme, Adidas i jeszcze różne takie bardziej FR, np. 661, ale to już bez pampersa.
rud Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Napisano 12 Kwietnia 2008 właśnie problem z foxami taki że mógłbym je kupić, ale tylko wysyłkowo, a nie mam pojęcia jaki rozmiar itp. accent'a miałem w ręku, na zdjęciach fajnie wygląda, na żywo już nie. spróbuję podjechać do decathlona i obejrzeć te spodenki, w końcu nie jest tak że muszę te 300 wydać a jakieś opinie o adidasie ? całkiem mi się ichne spodenki podobają, gdyby tylko nie to dresiarsko/kibolskie logo :/ ... może da się je odpuć
tobo Napisano 12 Kwietnia 2008 Napisano 12 Kwietnia 2008 ja a foxy kolega rogelli i jak dla mnie te drugie sa lepiej dopracowane co do kieszeni, ciekawiej wygladaja i maja wkladke.
benek Napisano 13 Kwietnia 2008 Napisano 13 Kwietnia 2008 ...przymierzam się do zakupu krótkich spodenek do jazdy w terenie, muszą być luźne (żadna lycra), muszą mieć pare zamykanych kieszonek, muszą być dobrze wykonane i raczej z pampersem praktycznie jedyne jakie znalazłem to fox :... Słabo szukałeś Masz jeszcze np Biemme Hang/Morpho (obecna nazwa Kung)/Emotion (ciekawe czy w tym roku będą dostępne) właśnie problem z foxami taki że mógłbym je kupić, ale tylko wysyłkowo, ...A to niby dlaczego tylko wysyłkowo - przecież główna kwatera FOX Polska jest przy ul.Puławskiej na stronie FOXa masz adresy sklepów - tylu ile w 100-licy nie ma nigdzie.Jak masz blisko na Ursynów zobacz do PLUS'a na Zamiany - sprawdź hasło dnia, dostniaesz zniżkę Jak masz bliżej na Wolę - zobacz do Sport-Set'u na Obozową - tam masz w/w Biemme Jak mieszkasz po 2 stronie Wisły - na Tarchominie masz sklep Dudy przy Mehoffera (w pawilonach) - choć jak patrzę na stronie to nie wiem czy zrezygnowali z ciuszków (mieli Biemme) czy tylko nie dają na stronie Sam nabyłem rok temu FOXy Mid Ranger Short 07 - wygodne i fajnie zrobione (np. podwyższony stan na krzyżu - jak jeździsz z luźna koszulką to masz osłonietą ta część pleców, ...) ale mało w nich jeździłem (wole obciślaki)
rud Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Napisano 14 Kwietnia 2008 biemme nie podoba mi się ale racja racja, przecież foxa mogę po sklepach poszukać. w plusie nie ma foxa w dużych ilościach, raczej pojedyncze sztuki, poza tym nawet jeżeli udałoby mi sie ich namówić na sprowadzenie jednych spodenek trwałoby to miesiąc (tyle w każdym razie zajmowało za każdym razem sprowadzenie bluz foxa dla mnie). ale spróbuję się popytać w sklepach ze strony gofox.
benek Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 No to masz jeszcze spodenki KONA Cargo lub DH - o ile pamiętam swego czasu bywały w InterSport i SkiTeam'ie
rud Napisano 16 Kwietnia 2008 Autor Napisano 16 Kwietnia 2008 heh, miałem te spodenki w ręku, są tak sztywne jakby 3 pary szortów zszyto ze sobą pewnie do paintball'u byłyby super ale na rower raczej średnio poluję na foxa
Mentos Napisano 16 Kwietnia 2008 Napisano 16 Kwietnia 2008 Fakt, sztywność to wada wielu tego typu produktów. Najgorsze są te Kony. Podobnie sprawa wkładki w innych, jak już jest to na ogół z obcisłymi lycrowymi czy jakimiś innymi gumowymi majtami co mi też nie odpowiada. Wg mnie Berkner Martin są fajne. Cienkie, przewiewne, nie kosztują tak choro jak Fox'a, krój jest fajny, fajny gruby pampers niby w majtach ale sa one bardzo bardzo cienkie i przewiewne i w miarę luźne. Te właśnie chcę kupić ale jeszcze nie mają czarnym w mym rozmiarze. Mierzyłem jednak inny kolor. Do dostania chyba za 149 w InterSporcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.