Kymakol Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam, Od niedawna jestem posiadaczem Meridy AM 400-D. Ogólnie maszyna sprawuje się dobrze, tylko jakoś nie specjalnie pasuje mi praca amortyzatora RST Merida o skoku 100mm. Czy macie może jakieś sprawdzone propozycje amorów All Mountain o przybliżonym skoku, przy mojej wadze 95kg i w cenie gdzieś około 700zł? Rock Shox Tora, może jakis Manitou, raczej nie RST ani Suntour? Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
GdyniaBiker Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 Może mało używany Rock Shox Pike? Trzeba tylko uważać, żeby był z regulacją, lub nie był za miękki. Ma swoje plusy, jak regulacja skoku U-Turn... Ewentualnie Suntour Rux Do All Mountain i do tej ramy możesz dać spokojnie więcej skoku, niż 100mm
Greg_PL Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 Na Ebay'u można znaleźć Fox'a używanego za ok. 700 zł. Pozdrawiam
GdyniaBiker Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 Uu, to hardkor! Chyba sam się zainteresuję, jak będę zmieniał kiedyś amora Greg_PL - w imieniu nas 2 dzięki za info
Greg_PL Napisano 10 Kwietnia 2008 Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam Tu mogę dać przykłady (do 700 zł ciężko będzie coś znaleźć) : http://cgi.ebay.pl/Fox-Float-130R-Suspensi...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.pl/FOX-FORX-TALAS-RLC-90-1...1QQcmdZViewItem Pozdrawiam
Kymakol Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Napisano 10 Kwietnia 2008 Dzięki za te propozycje, ale obstawałbym raczej za nowymi częściami. Co do skoku, to wiem że może być większy, zakładam sobie max 130, żeby chyba mimo wszystko nie naruszyć geometrii ramy. Orientacyjnie podałem 100, bo taki oryginalnie jest zamontowany w tym modelu. Proszę o inne, ciekawe typy.
Greg_PL Napisano 10 Kwietnia 2008 Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam Z nowych to bym Ci polecił Tora/Recon. Teraz jest zły czas na kupowanie amortyzatorów są drogie. Nie dawno można było wyrwać nową torę za 450 - 500zł a Recon'a z MC za 700 - 850. Pozdrawiam
Kymakol Napisano 18 Kwietnia 2008 Autor Napisano 18 Kwietnia 2008 Na obecnym etapie wybór zawęziłem jednak do Suntour'a, gdyż spotkałem się z wieloma pochlebnym opiniami na ich temat, zarówno użytkowników, jak i sprzedawców. Tylko teraz pytanie który - Epicon czy Axon? Czy manetka blokady jest aż tak bardzo pomocna i przydatna? Czy może czasami, przy skręcaniu, kabelki nie powodują że skok sam się nie blokuje? Proszę o opinie, ale równie nadal chętnie czekam na inne propozycje:)
Greg_PL Napisano 18 Kwietnia 2008 Napisano 18 Kwietnia 2008 Ja bym na twoim miejscu czekał na okazję. A sr'a z taką kasą bym nie kupił.
uchmanek Napisano 20 Kwietnia 2008 Napisano 20 Kwietnia 2008 od skrecania manetka blokady skoku sama blokuje w takim samym zakresie, jak manetki zmieniaja biegi. w koncu jest cos takiego, jak pancerz. pozatym korona, na ktorej jest umieszczona blokada, pozostaja nieruchoma wzgledem kierownicy, chocibys nie wiem jak kecil. najlepsza opinia jaka slyszalem o sr'ach brzmi: "pracuje dobrze jak na ta cene". chyba wiadomo, co to znaczy.
Kymakol Napisano 5 Maja 2008 Autor Napisano 5 Maja 2008 http://allegro.pl/item351288109__rock_shox_tora_318_.html za 650 zł....warto?
ukaniex Napisano 5 Maja 2008 Napisano 5 Maja 2008 Mogę zaproponować swojego Manitou R7 Super Click-It .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.