Boberson Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Dobre czasy w liceum się niestety powoli kończą i czas pomyśleć o studiach . Myślałem nad budownictwem i mam w związku z tym pare pytań: Ciężko sie dostać na budownictwo na Agh, Politechnikę Rzeszowska albo krakowską ? Jak wyglądaja piewsze lata studiów ? Czy wykładowcy straszą jak w pierwszych miesiącach liceum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekman Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ojjj stary, ciezkie studia. mieszkam z gosciem co to studiuje i nie ma na NIC czasu praktycznie, a ponoc jest dziobak. Studiujemy na Śląskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Podobno najlepiej budownictwo jest studiować na Politechnice Krakowskiej, jeżeli mówimy o Krakowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberson Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Tez slyszalem ze najlepsza jest PK ale pewnie bede miał problem z wystarczającą liczbą % z matury . Jaki alternatywny kierunek studiów polecilibyście komuś kto lubi matmę, fizykę srednio a chemii niecierpi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikul Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mechanika i Budowa Maszyn i pokrewne może coś związanego z Wydziałami Mat-Fiz, Elektronika .. dużo tego by wymieniać .. jakie masz takie ogólne zainteresowania ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Może nie w Małopolsce, ale studiuję budownictwo. Ogólnie o tym kierunku można stwierdzić, że: - jak większość kierunków na politechnice opiera się na rozumieniu - jeśli coś rozumiesz - to nie masz dużo nauki, jeśli nie to jest bardzo dużo dziobania - jest bardzo czasochłonny, jak już nie jesteś zajęty próbami zrozumienia lub wykucia się pewnych rzeczy to stosujesz je w praktyce robiąc duuużo projektów (chyba najwięcej ze wszystkich kierunków) - mimo wszystko będziesz miał styczność z chemią, na szczęście nie jest bardzo trudna. A teraz ogólnie o studiowaniu: - po roku, dwóch zmęczysz się i znudzisz jeśli nie będziesz studiował tego co Cię interesuje, więc prośba o propozycje kierunków jest mocno chybiona; - u nas we Wrocławiu jest coś takiego jak SKP (studium kształcenia podstawowego) - masz rok przedmiotów ogólnych, dopiero po tym roku wybierasz właściwy kierunek studiowania, może coś takiego jest rozwiązaniem dla niezdecydowanych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberson Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Problem w tym ze nie mam skonkretyzowanych zainteresowań i planów na przyszłość . Budownictwo sobie wymyśliłem bo jest to kierunek z przyszłością, dziadek i ojciec są po budownictwie .Co do zainteresowań: lubię jak chyba każdy na tym forum jeździć na rowerze, motocykle, szczególnie te stare 2T . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiedyś ksywa gary Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Polecam PK będąc jej produktem:) Studia ciężkie ale da się przebrnąć (a ile satysfakcji) A tak na serio to trzeba się jednak troche przyłożyc zwłaszcza na początku do tych trudniejszych przedmiotów (widac przepeśc między liceum a tym co co przed tobą). Wykładowcy od pierwszego semestru strasza tym co bedzie i tak jest do 3 roku..później to już z górki jesli masz"tradycje" budowlane w rodzinie to tak jak ja-zaryzykuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boberson Napisano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Czy z matmą rozsz. zdaną na 82 % mam szanse sie dostać na budownictwo na AGH albo PK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 a ile punktów na 1000 masz na AGH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 AGH jest bardziej ukierunkowany na budownictwo przemysłowe, poza tym trochę przereklamowany. Polecam PK - jedna z najlepszych uczelni technicznych w kraju. Nastaw się jednak na dużo pracy szczególnie z matmy, i przedmiotów pokrewnych od fizyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.