Przeor Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Buciki kupiłem w styczniu w cykloturze, wtedy kosztowały jakieś 380 złociszy, dokładnie nie pamiętam. Buty prezentują się bardzo ładnie, zarówno na półce jak i na nodze. Jak dla mnie są bardzo wygodne w jeździe. Sztywna podeszwa zapewnia dobre przekazanie energii. Nic nie ciśnie, ani nie obciera. Klamra, w połączeniu z dwoma rzepami, bardzo ładnie trzyma nogę. Podczas podbiegania pod górkę, czuć wyraźnie, że buty wyposażone są w kolce (wykręcane), ładnie trzymają się powierzchni. Dłuższych dystansów na piechotę nie robiłem, wiadomo, że nie do tego służą. Podeszwa jest naprawdę bardzo sztywna (posiada wstawki z carbonu) i o ile podczas jazdy jest to super zaleta to podczas dreptania pieszo może być niemały problem. Buty są wyposażone w klucz do wykręcania kolców oraz naklejki do zaklejenia otworów montażowych pod bloki. Ich wykończenie jest bardzo ładne, żadnych nitek czy źle odlanych plastików. No i podstawowa zaleta, Carbon w nazwie lans od razu w górę i to o kilkanaście procent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Pierwsze wrażenie bardzo fajne. But sztywny, klamra dobrze trzyma, podeszwe też testowałem na okolicznych hopkach i nie jest z tym źle. Przy 6 jeździe jednak stało się coś strasznego...............................................................lewa klamra pekła. Zmusiło mnie to do powrodu do starych butów, a na nowa klamrę czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 A mam pytanie, czy ma ktos porownanie tych butow do modeli SH-M085 lub SH-M122, chodzi m najbardziej o sztywnosc podeszwy, jest duza roznica miedzy m225 a m122/m085? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Przy 6 jeździe jednak stało się coś strasznego...............................................................lewa klamra pekła. To miałeś niefart. Ja już drugi raz przyglebiłem na prawą klamrę i oprócz rysek nic jej nie jest. Wątpię żeby ktokolwiek miał porównanie zważywszy, że oba to nowe modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 NAbyłem nowe klamry w okropnie wysokiej cenie. Mam nadzieję, że te posłużą długo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A ile dałeś? Tak pytam z ciekawości żebym wiedział czego się bać w razie czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Za 2 klamry 40zł + wysyłka. Normalnie po 44 widziałem. W butach już trochę zrobiłem. Przejechałem w nich 2 maratony. To co zauważyłem to: -sztywna podeszwa -kolce rzeczywiście przy podchodzeniu pomagają -wygoda mniejsza przy długich jazdach( patrz---> sztywność) Zaliczyłemw nich 1 glebe podczac której przejechałem po kamieniach. Nie ma śladu. W momencie rozpoczęcia wywrotki miałem jakieś 35-40km/h. A co do tej klamry, wydaje mi się, że miała wadę. Bo już na początku się przycinała przy zapinaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 W zeszły piątek zaliczona traska 140km. Butki spisały się nieźle. Większość trasy po asfalcie (rower trochę przypominał wielbłąda - sakwy) ale udało mi się też przespacerować 3km z powodów piaskowych. Bardzo ładnie mi się w nich jechało. Przez cały czas bardzo wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi