sowix1 Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 Mam problem z doborem lepszej obręczy. Waże 80 kg i zastanawiam się nad wyborem bądź DM18 bądź ZAC 19. która jest lepsza? A czy DM 24 jest lepsza od ZAC 19?
Gromosmok Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 Ja brałbym tą obręcz: ALEXRIMS ACE 19 Przeznaczenie: MARATON SPORT ENDURO http://www.alexrims.com/
Arni_King Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 DM 24 to obręcz do mocniejszego zastosowania, więc jeżeli chodzi Ci o wytrzymałość, to niewątpliwie DM 24 będzie z nich najlepsza. Pozdrowerek FORUMOWICZE
Mod Team bogus Napisano 7 Kwietnia 2008 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2008 Jaki typ jazdy preferujesz? Jeśli to ma być czyste XC to ACE 19. A może jakiegoś Mavic'a? Czy tylko Alexrims masz do wyboru?
Kanonier Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 Niedawno przechodziłem dokładnie ten sam dylemat i padło na Alexrims'y dlatego "głosuję na nie". Powód: - zbudowałem sobie zaufanie do firmy bo moje wcześniejsze obręcze to też Alexrims'y i ani raz mnie nie zawiodły:-) - przekrój Alexów wydawał mi się bardziej "ludzki" (taki, który może wytrzyma więcej) - a Rigidy troszkę źle się kojarzyły przez przekrój - bez urazy dla nikogo ale przekrój taki jak w kołach z makro itp.
sowix1 Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Napisano 8 Kwietnia 2008 Jaki typ jazdy preferujesz? Jeśli to ma być czyste XC to ACE 19. A może jakiegoś Mavic'a? Czy tylko Alexrims masz do wyboru? Ja jezdze dosc spokojnie - gl sciezki a czasem troche las ale bez szlenstw.
topol Napisano 8 Kwietnia 2008 Napisano 8 Kwietnia 2008 Z czystym sumieniem polece ace 19. Niezawiodłem sie na nich.Waga sztuki to 490g z 36 otworami i pod wage 80 kg-to bardzo dobry wybór. Ja waże 88 i spokojnie Ci je polecę.Zero centr,a troche je katuje
silvanna Napisano 12 Kwietnia 2008 Napisano 12 Kwietnia 2008 Ja mam DM18 w Author Traction i odradzam. Szybko sie gna, a specjalnie agresywnie nie jezdze (delikatne amatorskie xc po mazowieckich lasach:) ). Wlasnie jestem swiezo po naprostowaniu obreczy, jak znow szybko sie pokrzywia to zainwestuje w jakies lepsiejsze.
cris-p Napisano 12 Kwietnia 2008 Napisano 12 Kwietnia 2008 Tył alexrims supra, przód 18.Jeździłem po górach, po jurze, po leśnych wertepach. Ważę 85kg. Ważne by dobrać dobre szprychy i dobrego fachowca od zaplatania oraz pozwolić świeżemu kołu na ułożenie się przez kilka kilometrów po dobrej nawierzchni.
silvanna Napisano 13 Kwietnia 2008 Napisano 13 Kwietnia 2008 No maybe u mnie cos nie tak jest, nie wiem. Ale spotkalem sie juz z kilkoma podobnymi opiniami na temat dm18 - ze nie sa zbyt wytrzymale.
szynski Napisano 13 Kwietnia 2008 Napisano 13 Kwietnia 2008 Ja brałbym tą obręcz: ALEXRIMS ACE 19 Z czystym sumieniem polece ace 19. Ważę również 80kg jak kolega, jeżdżę głównie po bezdrożach i lasach i mam te obręcze od niecałego roku (zakup trochę w ciemno - w momencie kupna nie było wiele informacji na ich temat ) Patrząc z perspektywy użytkowania śmiało mogę je polecić do cięższych odmian turystyki. Nie wiem jak się zachowują w przypadku bardziej agresywnych odmian kolarstwa ale do tego co potrzebujesz nadadzą się na pewno idealnie!! Od zakupu brak jakiegokolwiek rozcentrowania, kilka razy przednim kołem zatrzymałem się na pniu - koła całe! PS. Najbardziej obawiałem się o moją przednią obręcz kiedy ściągałem ostatnio jakąś chyba chińską opone: CHAO YANG HANG ZHOU RUBBER FACTORY 2.35 taka uparta s*ka, że pomimo korzystania z łyżek nie mogłem jej ściągnąć z obręczy... w końcu zeszła - a obręcz (całe szczęście) jak nowa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.