dyLo Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam, na wstępie zaznaczam ze szukałem na forum tematu o tym rowerku ale nie znalazłen do sedna zastanawiałem się nad kupnem Kellys'a Magica 08 , bylem prawie pewien ze go kupie, ale doradzono mi tez Unibike'a Ekspert 08, jest 300 zł drozszy i moje pytanie: czy warto dolozyc te 300 zł do Unibikea? nie wiem wiele o tej firmie takze rowniez proszę o opinie. sprzet ma wyraznie lepszy, hamulce avid słyszałem ze porządne. co radzcie? z gory dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 A może Decathlon 8,1 (2699 zł) ? http://www.btwincycle.com/EN/rockrider-8-1-25131852/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyLo Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 no nie wiem, wydaje mi sie to dosc egzotyczna firma, Unibike jest dla mnie obcy, nie mowiąc o Decathlonie... tam wolę inne rzeczy kupowac, nie rowery chodzi mi o tego unibike,a czy jest wart swej ceny, jak ta firma stoi, czy to sa dobre rowery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Unibike ma nie gorszą ramę , natomiast cała reszta jest znacznie lepsza ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 co do zaproponowanego decathlona to - amortyzator teoretycznie tora, w praktyce dziala jak rst - tj chyba ta najgorsza wersja z elastomerem, niestety w expekcie tez to samo, ale jak ktos nie smigal na lepszych amorach to bedzie zadowolony dzieki nieswiadomosci, waga katalogowa 12,6kg - jak go wzialem do reki to myslalem ze jest przymocowany na stale do stojaka, na oko, a raczej na reke wazyl dobre 14kg co do unibikow i innych niszowych firm typu kross itp - prosta zasada - jezeli szukasz roweru pod rozbudowe, to kupujesz cos markowego, z dobra rama, amorem, jezeli szukasz gotowca, lub planujesz male inwestycje, to zdecydowanie wybierz firme, w ktorej nie placi sie za znaczek na ramie, ale za komponenty wg mnie ten unibike to kolejny mistrz relacji cena/jakosc, ciekawa rama, ciekawe jakie dlugosci gornych rur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyLo Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 no tak, ramę chcialbym miec dobrą, 4 - 5 latmysle pojezdzic. przymierzałem się do rozbudopwy tego kellysa, tj wymiana amora i hamulców na tarczówki hydrauliczne. takze wolałbym miec lepszą ramę, fundament pod rozbudowę, niz kupic słabą ramę z gotowym dobrym osprzetem. Kellys czy Uni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 co do unibikow i innych niszowych firm typu kross itp Chyba nie rozumiesz znaczenia słowa "niszowy" jeśli tak piszesz o Krossie który ma produkcję o wiele większą niż Kellys + Author i kilka innych razem wziętych (największy producent rowerów w Europie). Co do ram Unibike - miałem poprzedni model ramy Flite/Expert - rama porządnie wykonana ilżejsza niż Kellysa Magic - nowy model jest jeszcze poprawiony - myślę, że zdecydowanie można polecić ! Osobiście miałem też rower na ramie Kellys Beast i zdecydowanie lepiej oceniam ramę Unibike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.