Sel Napisano 6 Kwietnia 2008 Napisano 6 Kwietnia 2008 Ten ze starej serii, z kablem... dzisiaj odmowil wspolpracy po przejechaniu 200-300m naliczyl mi 40m + nie pokazywal praktycznie w ogole predkosci. Przez chwile tylko pokazal 6km/h. Wina magnesu/czujki ? Bo jakby kabel byl uszkodzony to by nic raczej nie pokazal. Ostatnio juz podczas jazdy pokazywal 30km/h a nagle bach 0km/h i z powrotem 30km/h...
QWEY564 Napisano 6 Kwietnia 2008 Napisano 6 Kwietnia 2008 koło nie jest scentrowane a weź odczep czujkę i nabij trochę km ręcznie jak czujka będzie jakieś 2mm od magnesu? jeszcze jest inna opcja że kabelek jest gdzieś przerwany, pęknięty(nawet wewnątrz) i może "nie_łączyć" jeszcze zobacz czy jest kontakt licznik-gniazdo
Sel Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Napisano 6 Kwietnia 2008 Problem rozwiazany, ta sigma jest cholernie czula na odleglosc... zmniejszylem ja do 3mm okolo. Kontakt sprawdzilem, przeczyscilem na zas
Mod Team Pixon Napisano 15 Kwietnia 2008 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2008 Miałem taką sytuację kiedy przetarłem kabel od Sigmy. I impuls elektryczny raz przeskakiwał i dawał pomiary a raz nie. Problem naprawiłem poprzez zlutowanie na nowo kabla i obklejenie taśmą izolacyjną.
kabanosdg Napisano 29 Kwietnia 2008 Napisano 29 Kwietnia 2008 Trzy grosze na przyszłość: jak sprawdzić czy wina leży po stronie samego licznika czy też stacji dokującej i kabli z czujnikiem? Odczep licznik weź kawałek kabelka (lub tez innego przewodzącego materiału) i stykaj szybko ze sobą dwie nóżki od spodu licznika. Jak będzie prędkośc to jest dobry Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.