mp3fan Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Zakupiłem model tak jak w temacie, dokładnie ten rozmiar: http://www.cyklotur.pl/x_C_Sz2.html?PT=531...ZTA=8&HNT=T XXXL z opisu wynika, że powinien pasować na buty MTB (takich używam) od 45 do 48. W rzeczywistości są o wiele za małe na rozmiar 46 (buty Accent Traffic). Jak ochraniacze są luźno to sięgają do 3/4 buta, gdy założone są na czubek. Zauważyłem, że materiał z którego są wykonane jest nieco rozciągliwy. Użyłem trochę siły i udało mi się naciągnąć na zapiętek, ale do pięty nie szarpałem bo do tego manewru potrzebowałem dużo siły (nie chciałem podrzeć). Manewru spróbowałem z moimi najmniejszymi cywilnymi butami (rozmiar 45) weszły, ale podeszwa się zgięła ku górze (duży naciąg ochraniacza, do tego miękka podeszwa cywilnych). Czy te ochraniacze trzeba na siłę naciągać? Wydają mi się dużo za małe. Jak to w końcu z nimi jest? Proszę o wypowiedź użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.