Skocz do zawartości

[opony] Którą wybrać?

susi33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad kupnem opony na tylne koło jednak nie wiem na którą się zdecydować. Zależy mi w miarę na oponie uniwersalnej na której będę mógł i pojeździć trochę po murkach jak i żeby się wgryzała w ściółkę leśną. Mam trzy typy jednak nie wiem na który z nich się zdecydować. Highroller, lopes bling bling, minion? W sumie opony są z podobnej gumy i mają drut. W grę wchodzi rozmiar 2.35. Różnią się one tylko bieżnikiem. Myślę że lopes bling bling byłby najuniwersalniejszy, jednakże mogę się mylić. Co polecacie?

Napisano

Boje się że mi w ramę nie wejdzie. Oryginalny bontrager był 2.4 i wszystko było jak talala. Potem włożyłem schwalbe space która niby jest 2,35 jednak przy pompowaniu opona się rozciaga i ociera, jak spuszcze powietrza troche to juz nie ociera. Moim zdaniem nie jest ona drutowana i to dlatego. Czy w przypadku tej opony tez nie bedzie sie rozciagac?

Napisano

Tak się złożyło że akurat mam schwalbe space 2,35 (zwijana) i highrollera 2,35 (drut, 70a) i maxxis jest zauważalnie mniejszy od schwalbe więc myślę że bezproblemowo powinien Ci wejść. Sama oponka też jest fajna (maxxis), wiele jej jeszcze nie testowałem ale w terenie spisuje się wyraźnie lepiej od michelina hot 2.1, którego miałem poprzednio (lepsza przyczepność).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...