Mod Team Maniak Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Tak tak, będą koła na carbonowych 200gramowych obręczach tune'a i szytki dugasta i korba thm clavicula, do tego od niechcenia wrzucę komponenty schmolke, myślę ze waga w granicach 6,5kg... a tak wracając na ziemię i bardziej serio... Obawiam się że, możesz czuć się zawiedziony. Budżet został nadszarpnięty zakupem ramy na tyle że muszę zrezygnować w tym roku z wszelkich fajerwerków. Nie będzie już takiego blink-blink effect, high-endowych customowych części ani pędzenia za wagą, znudziły mnie też już drobne upierdliwości lekkich części. Postanowiłem że, postawię na bardziej klasyczne, stonowane wzornictwo, bardziej ponadczasowe, zero kompromisów w funkcjonalności i działaniu, co może się też odbić na wyglądzie, waga natomiast ma być po prostu sensowna, kilka rzeczy koncepcyjnie diametralnie innych niż w no-saincie. Mogę powiedzieć że nadal będzie to HT 26er, bo 29 mnie nie przekonało a 650b jeszcze jest ciut w powijakach, myślę ze za 2-3lata przesiądę się na 27,5 , obecnie mam za dużo części do 26 aby z tego rezygnować. Puki co muszę się skupić na sprzedaniu części i treningowego Authora aby odzyskać płynność finansową. ...ale koła na szytki i dugasty wcale nie są takim niemożliwym scenariuszem Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Maniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miller Napisano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 ...ale koła na szytki i dugasty wcale nie są takim niemożliwym scenariuszem A jednak coś się kroi ciekawego, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darecky Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Maniak, ja wejście do forum mam ustawione przez Twój wątek ze stroną nr 13 ze zdjęciami "no sainta" . Na początek popatrzę na fotki, poczytam po raz n-ty skład i wagę. Później dopiero biorę się za przeglądanie działów. Gratki za sprzęt i czekam z niecierpliwością na zdjęcia nowego nabytku. Może kiedyś (w przypływie rowerowej odwagi) sam tu wstawię swoje "dzieło" a raczej mało udolną podróbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 7 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 No-saint chyba pójdzie pod młotek, nie wiem czy na części czy spróbować go sprzedać w całości chyba czas się z nim pożegnać.. A tu mała zapowiedź "nowego", dzisiaj akurat przyszło zamówienie : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomoTonyHalik Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Chyba lepiej na części. Może i dłużej zejdzie sprzedaż poszczególnych elementów, ale cena powinna być lepsza niż za całość - jednak niewielu stać na takie wypasione dwa kółka. No i można by wtedy zostawić koła do nowego projektu - skoro twierdzisz, że zostajesz przy 26-tkach, chyba że planujesz zakup czegoś jeszcze lepszego... (karbon?) A pudło RS w tyle to przypadek, czy też masz już nowy amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 8 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Zupełnie przypadkowo ten karton się tam znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 (edytowane) bogaty mikolaj tej wiosny jak nic surowy/metaliczny tytan pasowalby najbardziej do tego xtr jaka dlugosc maja ramiona korby, bo wygladaja na 180 jak nie wiecej Edytowane 10 Maja 2013 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 10 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 (edytowane) Klasycznie mają 175mm, do tej pory jeździłem na 172,5mm ale myślę że nie zrobi mi to jakiejś znaczącej różnicy. Szkoda że RS nie robi amorków w takim wybarwieniu tj. metalicznym, z 6lat temu była taka edycja sida wc z takim malowaniem teraz tylko do wyboru biały i czarny. Edytowane 10 Maja 2013 przez Maniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Kolor dobry, nie ? Jak koniecznie chcesz taki srebrny, costumowy rower, to można zlecić zdjęcie lakieru np chemicznie i pomalowanie bezbarwnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 myslisz, ze mala roznica na 2,5mm? w kolarce mam 172,5 i jezdzilem tylko nia ostatnie pol roku, dzis siadlem na mtb 175 i wygodna kadencja to roznica 10obr/min - wg mnie bardzo duzo, az bylem w szoku, ze tak mocno wplywa dlugosc korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 10 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 (edytowane) Cox, też widziałem ten wideł, fajny, chciałbym coś takiego wstawić, szkoda że sid/reba nie są dostępne w takiej wersji, jak zobaczysz który model kupiłem to też by Ci się żal zrobiło go rezać nowego . Ten co będzie myślę że też będzie pasował, chociaż zmienia linię stylistyczną całego roweru w trochę innym kierunku niż planowany, mimo to jej nie burzy. Sami ocenicie jak wam się to wizualnie podoba, z pewnością nie krzyczy "patrz na mnie" tak bardzo jak poprzednik. Nabial, na pewno masz rację ale mam w innym rowerze 175mm i prawdę mówiąc ja akurat nie czuje różnicy przy zmianie, mam już chyba za mocno wyrobione przyzwyczaja kadencyjne z szosy i ostrego koła, po prostu siadam i jadę w sposób dla siebie naturalny, resztę pewnie odruchowo koryguję przełożeniem. Zwykle czuje takie drobiazgi ale to akurat nie specjalnie. Nawet gdybym się uparł to 172,5mm nie jest produkowane w xtr 980. Edytowane 10 Maja 2013 przez Maniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
9534 Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Kiedy wreszcie ukaże się nowy projekt?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 24 Lipca 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Mówiąc szczerze mam lenia, chciałbym zrobić jakieś godne zdjęcia a nie tylko telefonem, nowy projekt już jeździ, rowerek był na zlocie Ale no wakacje są, albo się jeździ albo jest milion innych fajniejszych od siedzenia na komputerze rzeczy ;D W jakiś wieczór muszę sie tematem zająć. Za to jakby ktoś był chętny na cześci z no-sainta to walić śmiało na pw, w pierwszej kolejności chce sprzedać ramę i hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
9534 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Być może byłbym zainteresowany hamulcami Tylko nie działa Tobie PW. Odezwij się j2kub.z@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi