stefan2810 Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Amortyzator to Tora 318 Solo Air. A jeżeli chodzi o korone to góra jest lekko spolerowana. Przedtem była czarna i były ubytki lakieru od pancerzy (poprzedni właściciel), wiec zrobiłem tak jak jest i jest fajnie. Na żywca wygląda lepiej. A korek (powietrze-lewy) to w sumie jest nakrętka z mleka z dziurą + nakrętka na wentyl samochodowy. Oryginalny korek zgubiłem i zrobiłem taki patent. Mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 mój Felt będzie przechodził pewne zmiany - właściwie cały napęd idzie do wymiany, niestety nie spełniły się moje wizje, więc każdy miłośnik Felta, który chciałby mieć 10s w swoim rowerze może zrealizować swoje marzenia w przystępnej cenie - zapraszam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunderbird25 Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Też myślałem nad napędem 2x10, ale na pewno sram i być może dla zmniejszenia wagi założe gripschifty. Której mnie nazawiał na założenie biegów w piescie + 1 tarczą na przodzie. Może pozbył bym problemów z zasyfionym napędem. Minusem tego rozwiązania jest ciężki tył. Kurka ! To T9 w telefonie nie dobija. Zawsze jakieś słowo się przestawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunderbird25 Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Skromne 40 km treningu, ale za to w jakich warunkach? Hop, hop do góry nie zważając na śnieg, błoto i dziury. Zjazdy cudnie ekstremalne! Nosiło rower na wszystkie strony. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Hehe, ja w sobotę wyszedłem rano, jeszcze piękną wiosną na trening, a wracałem mroźną, śnieżną zimą ^^ 12*C na początku i lekki minus na końcu między 10 a 12 to rzecz dziwna, ale cóż zrobić Mój rowerek zdążył już schudnąć o ponad 200g, założyłem kasetę pg990, przerzutkę xtr m972 GS, łańcuch Dura Ace i tuningowe manetki xt ponadto założyłem lekkie gripy, dlatego, że nie wiem na których lepiej mi się jeździ, a pianki ważą sporo mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunderbird25 Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Skromne 40 km treningu, ale za to w jakich warunkach? Hop, hop do góry nie zważając na śnieg, błoto i dziury. Zjazdy cudnie ekstremalne! Nosiło rower na wszystkie strony. Uploaded with ImageShack.us Dzis bylem na tej samej trasce z kumplami. Nie było śniegu. ale po Sierpniowej powodzi i zimie naniesione jest kupa syfu i kamieni. Prędkosci zawrotnych na zjazdach też nie bylo. PO PROSTU ZA DUUUŻO KOLEIN! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianello Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Felt QX70 Posiadam go od 11.10.2010 ale wcześniej jakoś nie pomyślałem o zrobieniu zdjęcia. Co do samego roweru, to obecnie wyposażenie standardowe, zmienione zostały tylko klocki hamulcowe i siodełko, a reszta zgodnie ze specyfikacją. Siodełko było wymienione w ramach gwarancji - BBB UltraBase DTL. Obecnie ma przejechane coś koło 1400km. (Zdjęcie zrobione telefonem i bez dużych starań) Uploaded with ImageShack.us Także oficjalnie mogę powiedzieć dzień dobry klubowiczom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 I ja się pochwalę niemal ukończonym rowerem. Z modelu Felt Virtue 3 2007 została tylko rama, sztyca i przerzutka przednia W tym sezonie poszukam bardziej zaawansowanego dampera i grubszych, agresywniejszych opon. To mój pierwszy full i w stosunku do sztywnej ramy moje odczucia są bardzo pozytywne. W terenie jeździ się pewniej, szybciej i wygodniej - nie trzeba ciągle unosić tyłka przed wjechaniem na przeszkodę - można bardziej się skupić na napędzaniu roweru i podziwianiu okolic (130/130mm) Na asfalcie nie mam uczucia, że zawieszenie "wsysa" część energii poświęconej w napęd. Oczywiście jest niewielkie bujanie (widać jak damper delikatnie pracuje) ale nie przeszkadza to a nawet pomaga utrzymać rytm Zdjęcie pod Decathlonem - Żory Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzim Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Panowie... Tak na szybko potrzebuję jakiejś wiadomości.Interesuje mnie rama Felt RXC Team Kinesium. Fajna sprawa z tymi widełkami z karbonu, z drugiej strony martwi mnie to trochę gdyż mój tyłek waży ok. 93kg a maratony wchodzą w grę. Używa ktoś z Was tej ramki przy podobnej wadze ??? Z góry dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunderbird25 Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Wiem o co ci chodzi. Masz obawy do wytrzymałości tego karbonowego tyłu. Powinny wytrzymać. Ja ważyłem około 82kg i ekstremalnie zjeżdżałem w Świeradowie Zdrój kamienistym wąwozikiem i żadnego uszczerbku rama niema. W Karpaczu ją ostrzej potraktowałem i nadal cała. Tylko ja miałem ramę RXC ONE, ale to chyba newielka róznica miedzy RXC TEAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczk Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 a czy ja mogę zadać skromne pytanko? Otóż chciałbym wiedzieć jak wypada najtańszy rowerek felta Q200 2010 na tle podobnych cenowo, tj. Hexagon V3, Unibike Mission itd. Mogę go mieć za 800zł w bardzo dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekl89 Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam, jestem tu nowy i przymierzam się do kupna Felt'a Redemption 3 z 2008 roku. Mógłby mi ktoś coś o nim powiedzieć? Czy będzie to dobry wybór do normalnej jazdy XC, czasem bardziej agresywne zjazdy, ale nie DH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.