Skocz do zawartości

[amortyzator] RS Duke . Luz na goleni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Dzisiaj byłem w miejscowym sklepie i Pan z serwisu powiedział , że mam luz na prawej goleni . Czy da się zlikwidowac taki luz ? Ile to może kosztowac ? Dodam ,że luz jest niewielki i jest już od jakiegoś czasu. Myślałem ,że to luz na hamulcu v-brake więc się tym nie przejmowałem. Amortyzator ma przejechane około 2000km .

Napisano

A orientuje sie ktoś ile kosztują takie tuleje ? Czy amortyzator , który nie miał robionych przeglądów można oddac na gwarancji ?

Napisano

Czy wystarczy , że wymienie tulejke w tej goleni gdzie jest luz , czy trzeba zmienic w obydwóch ? W tytule aukcji pisze "tulejka dolna" tzn , że w każdej goleni są po dwie takie tulejki ? Jeżeli tak to koszt samych tulejek to 100zł + jeszcze wymiana :/ . Coś czuję ,że bede zmuszony troche wydac na amortyzator bo od nowości nie było z nim nic robione . Tylko czyściłem golenie górne brunoxem.

Napisano

przy wymianie tulei trzeba tez wymienic uszczelki (bo raczej nie przezyja zdejmowania). nie da sie tego zrobic w domowych warunkach. do slizgow potrzeba kilka specjalistycznych nazedzi, ktoro trudno bedzie zastapic patentem. przeczytaj warunki gwarancyjne w karcie, to bedziesz wiedzial czy mozesz reklamowac.

Napisano

wyslij do harfy przez jakis sklep rowerowy ktory jest u ciebie autoryzowanym serwisem rs (wtedy masz przesylke darmo i gwarancje ze kurier przywiezie go z powrotem). albo dobry podobno jest tez bike-man. wymiana uszczelek i oleju w psylo z hc2 to koszt 140zl w harfie bo uszczelek taniej nie dostaniesz a i narzedzie ku temu trzeba miec zeby nie wbic ich krzywo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...