mamut Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 czesc wszystkim. Chce kupic rower.Ma on sluzyc do startow w rajdach przygodowych (adventure racing),nie potrzebuje wiec sprzetu do maratonow (choc pewnie bede chcial przejechac Transcarpatie za rok) ,bo nie bede w nich startowal.Moja waga ok.70-75 kg(plus plecak ok.6kg),w zaleznosci od pory roku;-).Wypatrzylem po lekturze tego forum i innych dwa modele, które najberdziej mi podpasowały: Scott Scale 60 http://www.pedalon.co.uk/acatalog/scott_scale_60_2008.html Giant XTC 3,5 http://www.pedalon.co.uk/acatalog/giant_xtc_3.5.html Pierwszy przy obecnym kursie to koszt ok.2600+przesylka, drugi 2800+przeylka.W obu przypadkach dochodza jeszcze za free akcesoria:-)) Co polecacie?? Z góry dziięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 W scale rama jest niepowtarzalna, zdecydowanie scott. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 2 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Moim zdaniem XTC. Jakby coś to masz dobrą ramę pod rozbudowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamut Napisano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 i badź tu mądry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Wg mnie zależy czy bedziesz rozbudowywał Jak tak to rowerek na lżejszej/lepszej ramie. Jak nie to lżejszy ogólnie bo rowerki podobny sprzęt mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focusR Napisano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Co polecacie?? Rowerki są porównywalne, obie ramy są dobre pod rozbudowę, lekkie, ładne, a zatem godne polecenia:) Osprzęt jest również podobny. Giant ma tarcze, Scott SPD. Albo wybierasz to, co potrzebujesz (tarcze), a jeśli nie potrzebujesz, to wybierasz to, co ładniejsze Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 do niedawna używałem XTC. czy weźmiesz scoota czy XTC nie ma różnicy, obydwa super. XTC jeździ spokojnie, nie nerwowo, ciężko go z równowagi wyciągnąć, taki troche krążownik. Mam teraz Konę Hoss i ta nerwowa jak diabli jest. Na xtc złożę cos do jazdy szybkiej po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 do niedawna używałem XTC. czy weźmiesz scoota czy XTC nie ma różnicy, obydwa super. Jest różnica - rowery mają inną geometrię (długość ramy i rozstaw kół) i dlatego inaczej się prowadzą - przed zakupem zdecydowanie radzę się przejechać. Dla mnie geometria Gianta bardziej odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.