Skocz do zawartości

[Telefon]Pomoc w wyborze

Orzech89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam możliwość wymiany telefonu, ze względu na to, iż jest to telefon na abonament. Mogę mieć praktycznie każdy telefon obecny dzisiaj na rynku za bardzo niską kwotę. Mogę kupić drogi, sprzedać w komisie, i kupić coś tańszego ale to co ja chcę. Obecnie mam Sony Ericsson W810i i jestem bardzo zadowolony. Najlepszy telefon jaki miałem. Kusi mnie SE W880i oraz SE W580. Moja wiedza odnośnie telefonów nie jest dużą, aczkolwiek nie potrzebuję wodotrysków, żeby był przeładowany bajerami. Dzwonić, pisać, aparat 2mpix starczy spokojnie, wytrzymały ( nie mówię, że lubię sobie nim porzucać, ale często mi spada telefon :w00t: ), jakaś karta w miarę duża, żebym nie musiał ciągnąć dużego 80Gigowego IPod'a ze sobą wszędzie w kieszeni. Tyle. Temat przypuszczam nie przysłuży się tylko mi :D

Odpada na wstępie motorola V3/V8/V9.

Niepowtarzalny? Nokia 7900 Prism :P. Albo Nokia 8800 Arte czy jakoś tak ;), ale tej to chyba tak tanio nie dostaniesz :P.

Ostatnio przeglądałem nieco telefony i spodobała mi się Nokia E51. To co jest u niej naprawdę przydatne to WiFi :(. Access Pointy rosną jak grzyby po deszczu, a nie zawsze można mieć laptopa ze sobą (o ile się, bo ja np. jeszcze się nie dorobiłem :P).

Nie mam pojęcia jak z jego trwałością, ale niepowtarzalny to on raczej nie jest :). 3 miesiące temu na Allegro było ich może 100, a teraz ponad 350.

Nokia E51 -> Wygląda prosto, to dobrze, ale za prosto ;)

Nokia 8800 -> Cudnie piękna, ale łatwo chyba będzie można ją zniszczyć.

Nokia 7900 -> Ładna, kobieca trochę, dla mnie przekombinowana.

Z tym WiFi, to trafne spostrzeżenie. W takim razie, jeszcze żeby WiFi miał ten telefon :P

Poczekaj jeszcze trochę aż się pokażą w salonach nowe Sony Ericssony W960i. Ja czekam na niego już dobre 6 miesięcy odkąd pokazali pierwsze prototypy.

Masz w nim wi-fi, BT, duży dotykowy ekran, 8GB pamięci, rozpoznawanie pisma, Symbiana, aparat 3mpix z lampą. Mi nic więcej nie potrzeba ;)

Z tym BT to bez łaski ;). Pamięć wbudowana to jedno, a możliwość korzystania z kart to drugie. Nokia też wypuściła N95 w wersji 8 GB. Pic polega na tym, że telefon kosztuje 4-5 stów więcej, co ma się nijak do ceny 8GB karty :P. Ten W960i ładny bardzo ciekawy!

• Mod Team

...usuwa ciążę, krawaty wiąże... <_<

Nie wiem po co tak duży i drogi telefon potrzebny, skoro napisałeś, że nie potrzebujesz urządzenia z dużą ilością bajerów. Ja bm wybrał, którąś z tych tańszych nokii zaproponowanych, po głowie mi chodzi E51. Bo ona właściwie najładniejsza z tego wszystkiego jest i chyba najbardziej poręczna.

Musi mieć to WiFi z bajerów tylko :) A każdy nowy telefon jeśli ma WiFi to niestety ma sporo bajerów. Skoro mogę brać za 1zł niskiej klasy telefon, i za 1 zł telefon z prawie najwyższej półki, to w przyszłości, po 2 latach będę mógł go drożej sprzedać. Z resztą, jak jest okazja posiadania czegoś super za cenę taką jak coś przeciętnego, to w miarę możliwości i rozsądku warto z tego skorzystać.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

i to jest chyba jedyny udany model z serii E...

mój ojciec ma E65 i wszystko było by super(fajny soft, dużo bajerów, całkiem szybki etc) gdyby nie to że to slider... po 3miechach używania(raczej częstego) jak za mocno go rozsuniemy to się wyłącza... poza tym zauważyłem że "farba" imitująca chrom zaczyna złazić, skóra się przeciera...

dla mnie Nokia się skończyła już.

• 3 tygodnie później...

Na allegro to po 920zł chodził nawet. Ale bardziej chodzi mi o dostępność w Orange. Ale w sumie, z drugiej strony można byłoby kupić najdroższy telefon w Orange, podpisać umowę, z allegro ściągnąć tego SE a kupiony w Orange sprzedać a komisie.

• 2 tygodnie później...

Podłączę się pod temat bo mam ten sam problem - mam możliwość wymiany tel. za "aż" 1zł ;)

Myślałem i zostały mi 2 modele:

- SAGEM my411x - niby ładny, ma troszkę bajerów ale od zdjęć to aparat i kamera, od mp3 jest odtwarzacz itd.

- NOKIA 2610 - nokia jak nokia - cegła :wub: ale za to przetrwa wszystko....

Miał ktoś może z tymi telefonami do czynienia i mógłby mi jeden z nich polecić z czystym sumieniem??

Są jeszcze do wyboru jakieś Sony Ericssony itd. ale miałem już takie wynalazki i mam dość dlatego nie jestem przekonany do Sagema mimo iż mi się podoba:D

Jeśli potrzebujesz telefonu do tego, do czego został stworzony, czyli tylko aby gdzieś przedzwonić lub wysłać SMSa to polecam zdecydowanie Nokię 2610. Mam do czynienia co jakiś czas z 2310, a to podobne telefony. Nie posiadają zbędnych bajerów, a bateria jest full wypas. Sam używam teraz 1600, telefon dwuletni, a bateria trzyma 10 dni. Chyba nic więcej pisać nie muszę :wub:

• Mod Team

Kanonier jeśli nie chcesz tuż po zakupie oddawać telefonu do reklamacji to Sagema sobie odpuść. Pracując w Plusie jakiś czas temu sprzedałem trochę takich i do dziś mam wyrzuty sumienia :wub: Same problemy z tymi telefonami. Co więcej nie do Sagema ciężko dostać jakiekolwiek części czy akcesoria.

Natomiast w mojej kolekcji kolejny SE, tym razem W960i. Póki co rozkminiam ten telefon a raczej skończyłem. Jakiś koleś z budowy stojąc w kolejce za mną rzucił stwierdzeniem, że aby umieć obsługiwać ten telefon trzeba iść na studia specjalistyczne. Gdy przyszedłem do domu i zabrałem się za rozkminianie, wszystko dla mnie instynktowne, żadnych problemów z czymkolwiek, jedynie symbian się chwile ładuje... Ale już wiem dlaczego ten Pan pracuje na budowie, skoro jemu studia potrzebne do obsługi telefonu ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...