Skocz do zawartości

[Formula Oro K 18]-odpowietrzanie

gutek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

mam ten sam problem, klamki po wciśnięciu blisko są chwytu, w przypadku gdy hamuję dwoma palcami pozostałe są ściskane przez klamkę :thumbsup: .

Dziś przelałem od nowa hamulce płynem i odpowietrzyłem za pomocą zestawu AVID'a i nie widzę żadnej poprawy.

Regulacja modulacji tez nie jest za najlepsza, mam nadzieję że to się poprawi, mam je dopiero tydzień (ORO K24) i na razie nie jestem zadowolony.

Jutro zadzwonię do serwisu może coś doradzą.

Pozdrawiam

Ajdaho2

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam!

A ja ma pytanie z innej beczki. A mianowicie w większości manuali i porad pisze że używać płynu hamulcowego DOT 4. A czy można użyć DOT 5.1 bo akurat taki mam?

Porównywałem karty charakterystyk obu płynów i są bardzo podobne. Nic się nie stanie?

Napisano

a czy ktos sobie juz poradził z problemem że klamka ma za duży skok???

czy wystarczy dolac tylko DOT 4? i czy można to zrobić odkręcając tyko śrubkę przy klamce i po prostu dolać płynu a to spowoduje ze hamulce będą twarde odrazu??

Napisano

Już pisałem, musisz po prostu zbliżyć klocki do tarczy. Czyli wsadzić coś między tarczę a jeden klocek co jest cieńsze od klocka, popompować klamką, wsadzić klocek, popompować i jest git

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...