ajdaho2 Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Witam mam ten sam problem, klamki po wciśnięciu blisko są chwytu, w przypadku gdy hamuję dwoma palcami pozostałe są ściskane przez klamkę . Dziś przelałem od nowa hamulce płynem i odpowietrzyłem za pomocą zestawu AVID'a i nie widzę żadnej poprawy. Regulacja modulacji tez nie jest za najlepsza, mam nadzieję że to się poprawi, mam je dopiero tydzień (ORO K24) i na razie nie jestem zadowolony. Jutro zadzwonię do serwisu może coś doradzą. Pozdrawiam Ajdaho2
Vagrant Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 Witam! A ja ma pytanie z innej beczki. A mianowicie w większości manuali i porad pisze że używać płynu hamulcowego DOT 4. A czy można użyć DOT 5.1 bo akurat taki mam? Porównywałem karty charakterystyk obu płynów i są bardzo podobne. Nic się nie stanie?
Xanagaz Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 Nic, DOT 5 trudniej wprowadzić w stan wrzenia.
rainier Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 a czy ktos sobie juz poradził z problemem że klamka ma za duży skok??? czy wystarczy dolac tylko DOT 4? i czy można to zrobić odkręcając tyko śrubkę przy klamce i po prostu dolać płynu a to spowoduje ze hamulce będą twarde odrazu??
Xanagaz Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Już pisałem, musisz po prostu zbliżyć klocki do tarczy. Czyli wsadzić coś między tarczę a jeden klocek co jest cieńsze od klocka, popompować klamką, wsadzić klocek, popompować i jest git
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.