ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Używa ktoś z tyłu tarczę 140 mm? Jak się to sprawdza, jaka siła hamowania, w jakim terenie, czy nie przegrzewa się? Zastanawiam się nad tym. Jeżdżę w raczej płaskich terenach z niewielkimi przewyższeniami, hamuję głównie przednim (jak na razie V-kami - czekam na koła). Zastanawiam się nad tarczą 140 do tyłu w celu zmniejszenia ogólnej wagi bike'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 a ile zredukujesz wage za pomocą tarczy 140? poza tym kto ci zaoferuje takie tarcze? formula? avid? kiedys taka tarcza byla nawet w zjazdowej formuli evoluzione 9.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Tobo dobrze mówi. Między 140, a 160 nie będzie kosmicznej różnicy. A z tego co piszesz domyślam się, że zawodowcem i maniakiem lekkości nie jesteś więc czy jest sens bawienia się w takie coś? 160 masz od groma i ciut ciut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Avid. Razem z adapterem kosztowałoby mnie to 148,5 zeta, ale zacząłem się zastanawiać czy warto... W sumie najbardziej zależało mi na tym by z wagą hamulców zejść poniżej 800 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 no to jaka jest roznica w wadze miedzy 140 a 160? 15-20 gram? nie ma zadnego problemu by urwac z wagi praktycznie jakiejkolwiek wiekszej czesci tyle. chcesz by hample schudly? wymien sruby na aluminiowe. to chyba taniej niz 140 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Większość (jeśli nie wszystkie) jest tytanowa... W sumie raczej nie warto, między 160 a 140 jest 18 gram różnicy. Hample to Avid Juicy Carbon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 a ktore hamulce masz ze maja sruby tytanowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Bez śrub mocujących tarczę (przy tarczy 140 mm) wychodziłoby 806 gram. Przy 160/160 816 gram bez śrub. Rezygnuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ulvgar ma Juicy Carbon 2008 - wiem bo sam je ściągałem . Ulvgar zastanow sie czy nie mozesz gzies urwac kilku gram nizszym kosztem. 20gram za 100zł to dość drogie zbijanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Masz rację, lepiej dołożyć do korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.