ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Czy i w Waszych sklepach też są problemy z dostawami? W klubie czekają 3 koła na złożenie z powodu braku szprych Sapim, od ponad miesiąca nie można ich zamówić bo ich po prostu nie ma! Pawlak ostatnio niezły numer wyciął - sklep zamówił towaru za 2500 PLN a dostał za jedynie 800. Brakujące zamówienie trzeba wpisać jeszcze raz, dopisać nowe i mieć nadzieję, że tym razem przyjdzie wszystko Na dodatek w dziale dostaw odpowiedzą "jak Wam się nie podoba to zamawiajcie z Czech". W Waszych sklepach też tak jest czy tylko ten u mnie jest tak traktowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Obawiam się, że chyba tak wszędzie jest. W "moim" sklepie też narzekają na dostawę i wszystko dochodzi ratami, tzn raz dadzą łańcuchy, raz korby itd. Sprzedawcy sami się wkurzają bo klienci czekają a nic nie mogą im zaproponować w zamian. Ja już od miesiąca nawiedzam ich o przednią przerzutkę i za każdym razem rozkładają ręce i mówią, że czekają i jak na razie nic nie mogą zrobić bo złożyli zamówienie a towaru nima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 czekałem 2 tygodnie na zamówiony adapter do hamulca i się nie doczekałem- podobno miały być za 2 dni, potem za tydzień na koniec usłyszałem że już ich nie będzie... w innym sklepie usłyszałem że podobno nie ma i nawet nie ma sensu zamawiać u Pawlaka bo i tak nie dostarczą... suma sumarum adapter kupiłem w cykloturze gdzie akurat był - zapasy jakieś zrobili chyba... w sumie dziwna sytuacja - początek sezonu a tu takie problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Więc to nie jest odosobniony przypadek... A reszta kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Generalnie wszędzie to samo w Centrum rowerowym też nazekali an dostawy i czas realizacji...Ciekawe czy po powstaniu Shimano Polska to jakieś "dziwne" celowe działanie, czy poprostu faktycznie się nie wyrabiaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Tak jak napisał Tooreck - początek sezonu . Sytuacja analogiczna do opóźnień Poczty Polskiej w okresach przedświątecznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Fakt, rację ale mogliby się kulturalniej odzywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Przekształcenia u Pawlaka w związku z integrowaniem systemu i działalności z Shimano Europe jest bolesne. Zamówione 6zestawów tarczówek XT przyszły dwie, dzisiaj na kolejne zamówienie 8zestawów przyszły kolejne dwie. Niestety do Shimano brak obecnie opcji i przez pazerność dystrybutorów jeszcze dość długo tak będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 a u mnie hmm. zależy co sie chce, ale większość rzeczy mam od reki. Chłopaki wszystko pozamawiali na początku roku jak jeszcze byłą dostępne i jest na sklepie, a jak widzą że zaczyna schodzić to za wczasu robią kolejne zamówienie i czekają aż produkt sie pokaże.. jeśli nie ma kombinujemy w inne sposoby, ale dłużej niż tydzień na nic nie czekałem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 To masz szczęście, że zestawy przyszły. Kolega zamówił XT'08 z tarczami XTR a przyszła tylko jedna tarcza! No tak, ale czemu nie przysyłają kompnentów które są na magazynie w dniu składania zamówienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 może ktoś był szybszy.. chociaż, wiesz sam zauważyłem że ten system zamówień Shimano jest nieźle pomieszany.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 [ciach]"jak Wam się nie podoba to zamawiajcie z Czech"[ciach] Jeżeli nic nie stoi na przeszkodzie to powinnen tak sklep robić! Cóż za bezczelność w stosunku do klienta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Jak tak dalej będzie z dostawami to pewnie tak będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 z tego co wiem to nie tylko u Pawlaka tak jest. O niektórych Meridach to można już tylko pomarzyć M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Skoro temat się tu rozwinął, przytoczę to co napisałem Ulvgarowi na priva: Gdzieś w okolicach stycznia dogadałem się zmoim znajomy w sklepie Grupy Accent co do zaplatania kół i potrzebowałem szprych 1,5 i 1,8 - wtedy mogłem sobie wybrać i Sapimy i DT, te pierwsze nawet nieco tańsze, ale i tak z zastrzeżeniem że będę finalizował wszystko na wiosnę. Wiosna przyszła, a do wyboru zostało mi DT, bo Sapimy owszem są, ale tylko w katalogach Co prawda nie wiem czy to dobrze czy źle z punktu widzenia jakości, ale już sam brak wyboru jest powodem do co naijmniej irytacji. A do tego sporo rzeczy przechodzących przez Pawlaka i Harfę i 7Annę, LEŻY I KWICZY: - znajomy (znany w Cz-wie jeden z Bliżniaków) czekał na korbę Hone ponad miesiąc, - Tina nie może się od lutego doczekać kasku METa - sam zamówiłem obręcz Sun Equalizer daaawno temu i paczka gdzieś podobno jest, ale nikt jej na razie nie widział, - rzeczony wcześniej znajomy musiał zamówić pół pudła spodenek letnich od Pawlaka ZIMĄ, bo później już by mu nie przysłali, a zanim dojdzie lato, będzie musiał się zadeklarować ile chce zimowych... jasnowidzem ma być i wiedzieć ile sprzeda??? Do tego jeszcze NS (nie wiem nawet kto jest ich dystrybutorem) też robi sobie ostre jaja, ograniczając ilość wysyłanych części (głównie ram - inny kumpel nie mógł zamówić Bitcha). Co za naród... Sprowadzanie z Czech lub Niemiec ma szansę powodzenia, ale albo przy większych partiach materiałów, albo drogich częściach, żeby koszty przesyłki nie zrobiły się zbyt wysokie w stosunku do wartości samego zamówienia. O niektórych Meridach to można już tylko pomarzyć O tym niestety też słyszałem... Jak tak dalej pójdzie, to można sobie będzie bez oczekiwania na dostawę chyab tylko dętki kupić, a i to niekoniecznie, bo kumpel chciał kupić jakieś lekkie 20ki do BMXa i usłyszał, że "może będą". <_< O tempora, o mores... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 W trudnych czasach przyszło nam żyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 W poniedziałek idzie zamówienie do Pawlaka, ciekawe czego tym razem nie przyśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Jeśli chodzi o 7ANNA to mają problemy w związku ze strajkiem na odprawie w Gdańsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Niby mamy demokrację i wolny rynek a nadal żyjemy w komunie :/. Nasuwa się jeden ale smutny wniosek - teraz już wiadomo czemu części są takie drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Na szczęście póki co to bycie w UE nas ratuje, swobodny przepływ towarów i mocna złotówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Akurat jeśli biorąc pod uwagę Shimano, Continental, 7Anna, Suntour to mi nie opłaca się kupować ani na allegro ani za granicą. W sklepie mam stałe 10% upustu, jak nie mam przy sobie pieniędzy to nie ma problemu bym dowiózł/przelał później. Problemem są tylko dostawy. Dziś w sklepie byłem ale zapomniałem się spytać jak ostatnia poszła. Opony, które zamówiłem przyszły więc chyba źle nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 I dlatego jak tak dalej pójdzie, może zamówię sobie z Niemiec (bezpośrednio od Poisona) ramkę Curare + RuxS + X-Fusion, + Stery FSA, + Mostek Amoeba. Nawet z przesyłką wyjdzie taniej, niż rama + amorek w Polsce. Ale to już problem sprzedawców PS. A obręcz Sun Equalizer 21 i kask MET dla Tiny nadal nie przyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Zamiast Posion Currare proponuje rozejrzeć się w za Czeskim RockMachine. Wychodzi ok 650zł+przesyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Malowanie ani napis mnie nie obchodzi (i tak robię rower no-name ), ale mógłbyś podać link? Do odpowiednika Arsena AM lub Curare? Bo się gdzieś pogubiłem po drodze... rowery są, ale samych ram ni widu Z góry THANX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.