beblak Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Cześć. Jeżeli ktoś jest ze Śląska i ma czas w czerwcu (najlepiej a początku) na kilkudniową większą wycieczke to proponuje Wiedeń. Projekt spontaniczny, po drodze zwiedzamy wszystko co ciekawe, większe miasta przelotowe na trasie to Ostrava (byłem i polecam, chciałbym zwiedzić dokładniej) - Brno (czeskie miasto, w którym jest trochę do zobaczenie) - Wien (stolica Austrii i tam lokalne zwiedzanie) Trasa ok 450km*, tempo dostosowane do grupy i warunków. Co więcej- byłem na jednej wyprawie, pojade na rowerze xc, w czerwcu mam czas bo jestem po maturze a wyniki dopiero w lipcu, Śląsk, a dokładniej z Katowic. Chętnie wezme pod uwagę inne propozycje. Raczej czerwiec, pozstałe juz pozajmowane, ew. można by pomyśleć coś na wrzesień. Propozycje kieruje do osób najlepiej ze Śląska, które mają przynajmniej tydzień czasu w czerwcu i chcę go przeznaczyć na rower. *-w jedną stronę Trasa do ustalenia w gronie zainteresowanych. Spanie jak najtańszym kosztem. Wogóle finasowo ograniczamy się do minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ja byłbym chętny, tylko niestety termin nie za bardzo mi pasuje Szkoła niestety:/ Ja mógłbym jechać w lipcu albo sierpniu Ile dni chciałbyś na taką wycieczkę przeznaczyć i ile w ciągu dnia km?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beblak Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Szkoła w czerwcu to teoria, oceny są wystawione, nauki zero, takie jest moje zdanie. Z większych rowerowych, to w lipcu wybieram się też nad Bałtyk z ekipą z 'klubu rowerowego'. Czerwiec i wrzesień wyglądają na miesiące 'luźniejsze' w plany. Ale pomysł jest spontaniczny, więc pewnie nie byłoby problemu w innym terminie jak będze luka Na dzień wypada zrobić setkę, bo co robić innego jak nic nnego nie ma do roboty? Można zwiedzać. Jak dużo do zwiedzania, to mniej kilometrów, ale 100 to ogólnie przyjęty standard. Nie zaszkodzi więcej. 7-10 dni ? Ciężko wyczuć. opis trasy: http://www.krakowwieden.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecho Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Wybierającym się do Wiednia polecam bezpłatną mapę ścieżek rowerowych obejmującą Wiedeń i okolice: http://www.wien.gv.at/stadtentwicklung/radwege/radkarte2.htm Zapraszam też na moją stronę, gdzie relacje z dwóch wyjazdów do Austrii: http://www.kraus.ovh.org Pozdrawiam. Też jestem Katowiczaninem! Wiecho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beblak Napisano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 dzięki, przyda sie. pozdrawiam! pojedziemy pewnie blisko greenways, pod koniec wakacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pryncypall Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Pojechaliście już? Czy jeszcze jest to aktualne? Chętnie bym pojechał do Wiednia, a jak czas pozwoli, to i zahaczyć o Węgry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.