DaVoo Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam. A dokładnie chodzi mi o to: - jak to jest z tym A6...pozytywne opinie zbiera jako rowerek za ~2000zł za amor rock shox tora, koła WH, klamkomanetki DC i przerzutki i za cenę tego wszystkiego złozonego razem. A na aukcjach internetowych granicę 2000zł osiągają wprawdzie krosy ale z Suntourem, przerzutką alivio z przodu itp. Czy to są jakieś "wałki" sprzedawców? Dlaczego te wysoko oceniane modele A6 kosztują ok2700-2800? jakieś zmiany nastąpiły w modelach 2008? mógłby mi to ktoś przybliżyć? aaa, czy ten Suntour jest porównywalny do Tory? szukałem troche na forum, ale nie znalazłem tego co chciałem. jak ktoś poda linki byłbym wdzięczny. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A6 z Alivio, Suntourem to kombinacje sprzedawcow, ktorzy zmieniaja czesci na slabsze... Dlaczego te wysoko ocenianie egzemplarze A6 kosztuja 2800 zl? Zwroc uwage, ze jest poczatek sezonu rowerowego. Teraz ceny rowerow sa najwyzsze... Zalezy Ci na dobrej cenie - poczekaj przynajmniej do poczatku wakacji (patrzac z perspektywy poprzedniego roku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 To nie sa kombinacje sprzedawcow ze sprzetem, tylko najwyzej opisem rocznika Modele z Axonem i Alivio pochodza z 2006 roku. W 07 byly Axony i LX. Tu macie test i specyfikacje rocznika 06: http://www.bikeworld.pl/rower/artykul/1434/3/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Dokladnie jest tak jak napisal bialykom. Krossem godnym uwagi jest ten egzemplarz http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=335421608 niestety cena jest juz nieatrakcyjna, za ta kase podejzewam ze mozna bylo by zlozyc cos ciekawszego albo upolowac na allegro cos bardziej "markowego". Mozna uzbroic sie w cierpliwosc az sprzedawca zmiekknie i spuci cene, ale niewiadomo kiedy i czy wogole to nastapi. Tak jak pisalo na forum trzeba bylo sie spieszyc ja kupilem wlasnie ta a6 za 1699 zl 2 miesiace temu i byla to juz ostatnia aukcja z ta cena. Powiem jedno, za prawie 3k juz bym tego roweru nie kupil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVoo Napisano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 no to nie jestem pocieszony... ale dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 w ramach wyjasnien - tanie krossy chyba zniknely juz na zawsze, dlatego ze (nic dziwnego), bodaj 2 odbiorcow hurtowych ilosci serii A sprzedawalo po cenach bislich granicy oplacalnosci, ale kross sie zbuntowal i postawil warunki - tanio zostaly tylko niedobitki ze slabym osprzetem roznica wersji wynika z zastrzezonego prawa firmy do drobnych roznic miedzy specyfikacja i praktyka, a takze rocznikami i wersjami tzw eksportowymi, innymi slowy - to co uda sie tanio kupic, to montuja - oczywiscie bez przegiec co do genialnosci a6 w wydaniu fabrycznym to klocilbym sie - jak 99% rowerow wymaga paru podmianek osprzetu, ktory przyniesie dluzsza i efektywniejsza eksploatacje, ja polecam, mam i chwale, ale po wyeliminowaniu slabych punktow gotowca, tylko troche boli mnie jak widze cala plage tych rowerow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Nowego Krossa A6 taniej niż 2799zł już nie dostaniesz, chyba że w gdzieś coś jeszcze zostało. W każdym mąć razie wszystkie sklepy sprzedające Krossa w tym roku podpisywały tzw. lojalke, że nie będą go sprzedawać taniej niż cena zalecana przez Kross Polska. Wszystko dlatego, że ludzie chodzili do sklepów oglądali, przymierzali, wracali do domu i kupowali na allegro 1 tys taniej niż w sklepie. Po prostu było to niezdrowe i Kross powiedział koniec. Albo podpisujecie lojalke, albo nie sprzedajecie naszych rowerów. Jedyna zmianą w A6 na 2008r są siodła.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVoo Napisano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 No to jestem jeszcze mniej pocieszony. Jakie rowery waszym zdaniem są teraz w tym przedziale cenowym (2000) najatrakcyjniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbed Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 <_<Niewierze w brak obniżek krossa na necie !!! zobaczcie jak spada sprzedaż rowerów u Mexllera. jak tak dalej pójdzie to w najlepszym okresie sprzedaż spadnie drastycznie praktycznie do zera bo ani a6 ani a8 w swojej fabrycznej cenie nie są atrakcyjne. A brak sprzedaży tak dużych ilości na pewno nie ucieszy hurtowni ani samej firmy kross (pomyślcie jaki segment rynku przejol KROSS poza a6 praktycznie w przedziale 2000 nic sie nie sprzedawało ). Wiec wcześniej czy później (raczej wcześniej ) cena a6 spanie (prawdo podobnie po wyczerpaniu sie A6 2006) ale już na pewno nie do 1700 a gdzieś myślę na 1999.00. Więc dla dobra tych którzy chcą kupić a6 ; nie kupować ich teraz brak popytu zmusi do szybkiego spadku cen albo do zwijania netowego interesu maxlerowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 mylisz sie w 100%. Chociaż ceny spadną ale dopiero w 2009r. gdy wejdzie nowy model, wtedy te będą mogli sprzedawać po kosztach.. Taki mexller wątpię, żeby coś takiego zrobił. Jest dużo mniejszą firmą od Kross'a lojalkę podpisał, więc jeśli zrobi to o czym mówisz to straci umowę z Krossem,a ten jeszcze wytoczy mu pewnie sprawę bo nie wywiązał się z kontraktu.. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbed Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 omen--- A nie wydaje ci sie że sam kross odczuje spadek sprzedaży zobacz ile w ciągu roku przybyło a6 na ulicach przecież oni żyją ze sprzedanych rowerów . A w marketówkach też nie mają już takiego rynku bo na nim pojawili sie nowi jeszcze tańsi (z jeszcze większym gównem ) .A dla większości ludzi kupujących w marketach przecież cena si liczy (oni "ludzie " kupują te rowery żeby zniechęcić dzieciaki do jazdy"znam to z autopsji" bo jeszcze dziecko droższy rower zapragnie ). A kross to kombajn musi sprzedawać .Taki Maxler wcześniej czy późnej dostanie przyzwolenie krossa na obniżki. Zresztą poczekamy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michciu_h Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Zależy jeszcze na czym ta lojalka polega... Bo rzeczywiście ceny na poziomie 1700-1800 złoty we wrześniu zeszłego roku byly nieprzyzwoite Takich może już nie być rzeczywiście. Ale nie sądzę, żeby np na przełomie września i października trzymali cenę na poziomie 2500 zł. Przecież już na samym starcie powinno sie udać stargować 200 zł, no bo w sklepach stacjonarnych nie kupuje sie niczego po cenach katalogowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 ludzie zobaczą, że nie ma i pójdą do sklepów.. Wątpię w to, żeby dostał pozwolenie.. no zobaczymy..:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVoo Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Pomawiam pytanie, co w okolicach 2k polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Proponuję użyć wyszukiwarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.