lukas_t1 Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 kurde...mam problem od pewnego czasu chce zmienic wychylenie położenia klamki w DC XT 06 dokladny model to ST-M760 znalazłem na stronach shimano pdfa w ktorym pisza jak to zrobic, jest nawet rysunek, ale tak nieczytelny ze nijak nie jestem wstanie okreslic o ktora srobe im chodzi;/ prosze o pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Taka mała na imbus 2,5 mm Na pewno znajdziesz, jest po przeciwnej stronie klamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 chodzi Tobie o ta srobe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Tak, to ta śruba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 no to ja nie wiem krece ja w te i wewte i zadnych zmian...jak to jest im bardziej sie ja wykreci tym szybciej sie zatrzymuje? czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Z tego co pamiętam to im bardziej wkręcisz tym bliżej masz klamkę kierownicy. Może nic się nie dzieje bo klocki stykają się z obręczą? Jaką udało Ci się osiągnąć odległość? Rano zejdę i zobaczę ile wynosi w biku brata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 to juz teraz sam nie wiem...czy ta regulacja umozliwia zmiane polozenia klamki ze tak powiem w spoczynku? chodzi mi o to ze paluchami nie dosiegam do klamek i chcialbym zeby wtedy kiedy nie hamuje klamki byly blizej chwytow bo moze ja chce czegos czego sie nie da zrobic w tych klamkomanetkach?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Powinno się udać przyciągnąć ją bliżej. Też miałem z tym małe problemy - śruba dość ciężko się obracała ale w końcu się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Mam lx dual control ale zasada jest ta sama, musisz po pierwsze odczepić linkę z hamulca bo przyciągając klamkę do kierownicy wybierasz linkę, więc odczepiasz linkę od hamulca i wtedy kręcisz tą śrubą jeśli masz klamki wyciągnięte jak najdalej to będziesz mógł kręcić tylko w jedną stronę kręć i sprawdzaj czy ci pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 jupi, udało sie:) nie przypuszczalem ze trzeba to az tak gleboko wkrecic dzieki za pomoc chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Od tego jest Forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.