Skocz do zawartości

[dual control] regulacja wychylenia dźwigni

lukas_t1

Rekomendowane odpowiedzi

kurde...mam problem

od pewnego czasu chce zmienic wychylenie położenia klamki w DC XT 06 dokladny model to ST-M760

znalazłem na stronach shimano pdfa w ktorym pisza jak to zrobic, jest nawet rysunek, ale tak nieczytelny ze nijak nie jestem wstanie okreslic o ktora srobe im chodzi;/

prosze o pomoc:)

Z tego co pamiętam to im bardziej wkręcisz tym bliżej masz klamkę kierownicy. Może nic się nie dzieje bo klocki stykają się z obręczą? Jaką udało Ci się osiągnąć odległość? Rano zejdę i zobaczę ile wynosi w biku brata.

to juz teraz sam nie wiem...czy ta regulacja umozliwia zmiane polozenia klamki ze tak powiem w spoczynku? chodzi mi o to ze paluchami nie dosiegam do klamek i chcialbym zeby wtedy kiedy nie hamuje klamki byly blizej chwytow

bo moze ja chce czegos czego sie nie da zrobic w tych klamkomanetkach?! ;)

Mam lx dual control ale zasada jest ta sama, musisz po pierwsze odczepić linkę z hamulca bo przyciągając klamkę do kierownicy wybierasz linkę, więc odczepiasz linkę od hamulca i wtedy kręcisz tą śrubą jeśli masz klamki wyciągnięte jak najdalej to będziesz mógł kręcić tylko w jedną stronę kręć i sprawdzaj czy ci pasuje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...