Skocz do zawartości

[licznik] Sigma sport 906

marcin2508

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niedawno zakupiłem sigme bc906, naprawdę polecam, wyświetlacz jest super. Miałem dość liczników firmy krzak w których co jakiś czas ale dość często musiałem wymieniać kabelki i wszystko :P

ps. Mam pytanie jak wejdę w liczniku w settings a potem w wheel size to mam tam wpisane 2155, czy dla koła 26" to dobra wartość? A jesli nie to co trzeba wpisać?

Napisano

Koło kołu nierówne. Proponuje zmierzyć dokładnie obwód koła miarką.

Licznik jest w porządeczku, chociaż czasami są problemy z przyciskiem. Ale mozliwe, że to tylko kwestia konkretnego egzemplarza, a nie reguła.

Napisano

trzeba tam wpisać obwód koła w milimetrach :P

najlepiej poprostu przejechać rowerem w ten sposób, żeby przednie koło zakreśliło pelny obrót, pomierzyc i wpisac :mellow:

pozdrówka

EDIT: DuzyMarek szybszy <piwko>

Napisano

ale rozumiem że mam zmierzyć tylko od rantu do rantu obręczy , czy razem z oponą :P??

edit:

a ok :) czyli w takim razie ogumienie tez ma znaczenie, zaraz pójdę i zmierzę :)

Napisano

uf wpisalem :) bylo 2155 a z mierzenia i z tabeli ( z instrukcji o kotrej zapomnialem :) ) wyszlo ze musze wpisac 2089 :P

Jak mniejwiecej ta nadwyżka w obwodzie w postaci ~6,5cm odbijała sie na pomiarze prędkości czy liczeniu dystansu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...