mako7 Napisano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Fajny ten twój Nomadzik.... Może tak szacowny administrator dołoży do rankingu wagowego kategorię all mountain (Np. kategoria według minimum 130mm skoku tylnego zawieszenia??) Tak na marginesie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATT Napisano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Moj Poison Curare wazy 14,5kg ale to zasługa głównie tego że wszystkie części to on ma typowe do XC np. z przodu Magura Marta, amortyzator Black Platinum 1,8kg. Jako osprzęt do enduro w moim wydaniu czyli bez żadnych szaleństw, skoków itp nadają się ale przyznam że amortyzator przedni mógłby mieć trochę więcej skoku bo teraz jest lekka rozbieżność 120 przód, 150 tył. Przez ostatnie dwa lata jeździłem na obręczach Mavic X517 (400g) i X717 (430g), teraz po przesiadce na poisona na tył wybrałem juz Alexrimsa TD17 (505g), a z przodu mam DT Swissa X455 (455g). Szczerze mówiąc jak tak patrze na mój styl jazdy to pewnie nie zmieni się on prawie w ogóle w najbliższym czasie a obręcze wybrałem takie bo jakoś dziwnie było mi ładować super lekkie do enduro bika, bo to niby ograniczanie zastosowania skoro na Curare można już teoretycznie kilukumetrowe skoki robić. A sam wiem że na taki skok to w życiu bym się nie zdecydował i lekkie obręcze wystarczyły by w zupełności tak jak to było do tej pory. Mam przynajmniej nadzieję że troszkę cięższy sprzęt zapewni mi 100% bezawaryjność i odblokuje mi trochę psychikę na zjazdach bo zawsze na dole wszyscy na mnie czekają. Jednak i tak przy wyborze każdej części ten dylemat mnie dręczy czy kupić coś mocnego czy lekkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rud Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 MrJ : rower ma być do enduro (tzn nabijanie km z nakierowaniem na zjazd) + jakieś lekkie skoki sporadycznie. uznałem że kierownicy jak na razie nie będę zmieniał, ale a'propos piast to jak budżet pozwoli zmienię na hope - na samej tylnej zaoszczędzę prawie 350g ... myślę że jak zejdę poniżej 15kg ze sprężynowym zawieszeniem to będzie dobry wynik. ale pierwszą zmienię sztycę, pewnie na kcnc a'propos meridy, te 15kg to wg mnie baaardzo zaniżona waga, sam ten widelec waży prawie 3kg, opony cięższe niż w authorze - nie liczyłbym na masę poniżej 16.5-17kg REALNIE Baukan : bardzo fajny setup, niesamowicie niska waga jak na 66 z przodu... jaką masz kierownicę mostek ? rama wypełniona helem żeby zaoszczędzić na masie ? ATT : zastanawiałem sie nad zakupem obręczy xc na 36 szprych, ale niewiele jest porządnych takowych na 36, poza tym za wąskie są jednak jak na oponki ok 2.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATT Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Na Mavicu X717 i X517 Conti Survival 2,3 układają się bardzo przyzwoicie, nie ma z tym żadnych problemów, przejeździłem z takim ustawieniem 1,5 roku. Mavic x717 jest pod 36, sam takiego mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 ATT, daj proszę jakieś zdjęcie swjego roweru. Bardzo interesuje mnie jak wygląda Curare z Blackiem - dziewczyna wymyśliła sobie zakup fulla i właśnie zastanwaimy się nad wyborem ramy za rozsądne pieniądze. Jeśli Poisonek z Blackiem nie ma tragicznej geometrii, to Curare też dołączymy do naszej listy możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATT Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 http://www.forumrowerowe.org/index.php?s=&...st&p=471207 Geometria jest według mnie jak najbardziej ok, taka typowo turystyczna. Ważne żeby zawieszenie tylne było dobrze dograne bo jak jest z tyłu za duży sag to sie robi dziwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 ...Baukan : bardzo fajny setup, niesamowicie niska waga jak na 66 z przodu... jaką masz kierownicę mostek ? rama wypełniona helem żeby zaoszczędzić na masie ? ... Dzięki. Co prawda 66 powietrzna ale 2,6kg waży, opony 1kg i 800g i dość pancerne koła więc też mi się wydaje, że całkiem znośnie całość waży. Kierownica to Syntace Vector Lowrider 700mm (276g) a mostek to Syntace Superforce 60mm (137g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.