Skocz do zawartości

[rama] amortyzowana

Blizzard

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokladnie. Jakbym mial kupic od Ciebie amor za 700zl to wolalbym stowe dolozyc i miec ze sklepu z paragonem i gwarancja. Wiec musialbys dac jeszcze nizsza cene.

Napisano

A co powiecie na tego ghosta AMR 5700 07r. z damperem manitu swinger x3 lub f-fusion O2 PVA w cenie 2500zł? Opłacalna oferta?

Napisano

Rulez.. własnie widze, ale to dziwne, bo nowe modele jak i te 06 mają skoki tylne 120mm i np. w tegorocznym amr 5500 jest bomber mx pro lo który jest wyższy od mojej reby o całe 14 mm, więc biorąc pod uwagę trochę większy sag bombera wysokościowo praktycznie się nie różnią. Za to w ramkach na 2007 rok siedział recon u-turn który jest wyższy o 25mm a to już dosyc sporo. Chociaz sag też musi byc większy bo skoku jest aż 15mm więcej.

A tak troche mniej na temat, ale ile może byc warta roczna ramka Radona zr team only? Wiadomo, że są lekkie obdrapania przy korbie od łańcucha (w koncu rama była używana przez ten rok ;p ) ale poza tym stan bdb.

Napisano

Dobra, to właściwie jestem już zdecydowany na ramke ghosta amr 5700. Nie wiem jeszcze jaki rozmiar wziąc, czy 48cm czy 52cm, bo mierzyłem 52 i było ok, ale może lepiej mniejszą ramke, szczególnie, że ma ona 130mm skoku?

Ale do Was mam pytanie czy lepiej wziąc ramke z damperem Fusion 02-PVA czy Manitou x3 Swinger?! Szczerze nie znam się na damperach więc prosiłbym o jakieś konstruktywne opinie.

A przy okazji zmiany ramki planuje zakup Revelationa air u-turn zamiast mojej reby ( bo ta jest za niska).

Pozdr.

Napisano

zdecydowanie maniek - chocby z tego powodu ze z serwisem nie ma problemu a z fusionem jest i to spory (kolega kupil poisona z fusionem i czeka juz drugi miesiac na zalatwienie gwarancyjnej naprawy).

x3 ma bardzo poreczny system regulacji platformy bez narzędzi.

Napisano

Dzięki wielkie Tobo. To własnie na Twoją opinię liczyłem najbardziej. Osobiście też kierowałem się w strone manitou, bo wg mnie jest solidniejszy. Teraz jestem już pewien :)

Napisano

No i stało się. Dostałem w końcu moją nową ramke ghosta amr 5700, niestety ( albo i stety ) z damperem X-Fusion O2 PVA czyli najwyższym modelem z serii O2. Coś więcej będe mógł powiedziec jak dostane przesyłkę z Revelationem i poskładam wszystko do kupy ;)

P.S Swoją drogą, czy ktoś miał doczynienia z tym damperem?

Pozdrawiam i sorka, że tak post pod postem.

• 3 tygodnie później...
Napisano

No to teraz oficjalnie dziękuje wszystkim za pomoc w wyborze.

Ramka już u mnie, rowerek poskładany..

Krótka specyfikacja:

Rama: Ghost AMR 5700 '07 130mm

Damper: X-fusion O2 VPA

Amorek: Marzocchi xc 600 ETA 130mm

Koła: Obręcze - Rigida Taurus 2000

Piasty- Shimano XT M-756

Szprychy - jakieś srebrne

Opony: Schwalbe Nobby Nic 2,25

Korba: Shimano XT

Kaseta: Shimano XT

Łańcuch: Shimano XT

Przerzutki: Przód - Shimano LX

Tył - Shimano XT

Hamulce: Oro k18 (180/160mm)

Sztyca: Syncros derived race xc

zacisk sztycy: ghost

siodełko: Scape

Stery: Accent Airplane

Mostek: FSAos 150 - 120mm (do wymiany na krótszy)

Kierownica: FSA XC 282 ( do wymiany na coś szerszego i lżejszego)

Manetki: Shimano LX

Pancerze: jakieś srebrne accenty ze stalowa siateczką x2

Waga rowerku to 14,2 kg, czyli nie jakoś tragicznie chyba... ?

Co sądzicie o takim połączeniu? Jak tylko jutro będzie ładna pogoda to przejade się i zrobie kilka fotek w terenie

Mam tylko do Was pytanie ( wiem, że trochę temat nie ten, ale nie będe nowego zakładał..) Co w przyzwoitych pieniądzach polecilibyście za mostek? I jaką długośc? Ja stawiam na ok 90 - 100mm, bo 120mm jest stanowczo za długie.

Przyzwoite pieniądze, to mam na myśli coś do 100zł?

Pozdrower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...