krissmann Napisano 28 Marca 2008 Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Witam, mam następujący problem, gdy pedałuje wolnobieg kręci się w miejscu, nie napędzając koła . Jest to 7 zębatkowy noname (chyba bo wydawało mi się że to shimano, ale nie widzę żadnego napisu ). Czy jest to usterka wolnobiegu, piasty, czy może jakoś się odkręcił (nie posiadam klucza więc nie sprawdzę ). Pozdrawiam Krissmann. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 28 Marca 2008 Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Jeśli masz wolnobieg - to wolnobiegu, jeśli kasetę, to bębenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 28 Marca 2008 Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 W tym i w tym przypadku zapewne chodzi o zapadkę - konkretnie jej uszkodzenie. Jeżeli nie ma wyczuwalnego luzu to raczej do wymiany. Wolnobieg można jeszcze ewentualnie rozebrać i zbadać co jest nie tak - jeżeli masz najprostszy (dwie dziurki od góry an nakrętce) to wystarczy młotek i śrubokręt. Jeżeli to bębenek to raczej bym kupił nowego "noname" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krissmann Napisano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Dzięki wielkie za odpowiedzi, w takim razie wymienię wolnobieg (tak mam wolnobieg) tylko kupie coś lepszego- firmowego Pozdrawiam Krissmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.