strider Napisano 28 Marca 2008 Napisano 28 Marca 2008 Zna ktoś może jakiś sklep internetowy z dużym wyborem opon do roweru? Szukam 26X1,75 ale nie slick. PS. Sorry za literówke w temacie. Pozdrawiam.
tobo Napisano 28 Marca 2008 Napisano 28 Marca 2008 a allegro? taką szerokosc ma w ofercie ritchey (z-max), schwalbe (nobby nick) - typowo terenowe opony.
strider Napisano 28 Marca 2008 Autor Napisano 28 Marca 2008 Dzięki za odpowiedź Szukałem po allegro ale większość opon ma bardzo delikatny bieżnik. W krakowskich sklepach też nie wiele jest, dlaczego taki nie wielki wybór w tej materii?
Arni_King Napisano 28 Marca 2008 Napisano 28 Marca 2008 Muszę przyznać, że to nie lada wyzwanie. Przeszukałem ofertę niemalże wszystkich importerów ogumienia i nie znalazłem niczego poza Continentalem Twisterem Supersonic, ale rozumiem, że on ma za mały bieżnik. Znalazłem 1.7, ale typowa opona MUD (czyli błoto i mokre warunki), a najbliżej jak się da, to jest 1.85". Życzę powodzenia, może Ci się uda znaleźć coś odpowiedniego. Pozdrowerek ALL
strider Napisano 28 Marca 2008 Autor Napisano 28 Marca 2008 Mógł byś Arni_King podać linka do tej oponki Continentala? Będę wdzięczny PS. Znalazłem coś takiego, ale czy włoże ją na Giant-a XCT (nie za bardzo wiem jak jest z rozmiarem tej opony bo nigdy takich nie miałem)? http://www.koral.bielsko.pl/pl/continental/id_823.html
Arni_King Napisano 28 Marca 2008 Napisano 28 Marca 2008 Nie założysz. To rozmiar 28"- trekingowy. A co do Twistera supersonic- no tak - najprawdopodobniej uległem złudnemu przekonaniu, że producent wie, co sprzedaje i ma to dobrze opisane. Spojrzałem tutaj http://www.conti-online.com/generator/www/...twister_en.html i znalazłem 47-559, ale w rzeczywistości to nie jest 47, tylko 50, czyli 1.9" i odpada Pozdrówko ALL
strider Napisano 28 Marca 2008 Autor Napisano 28 Marca 2008 A czy w ogóle ktoś kiedykolwiek spotkał oponę 26x1,75 nie slick-a typowego na miasto, bo może w ogóle temat z kosmosu i nie potrzebnie założony?
Arni_King Napisano 28 Marca 2008 Napisano 28 Marca 2008 Szczerze wątpię, żeby takie robili. Generalnie opona jest na tyle szeroka, żeby spełniać pewne założenia. Opona 1.75 widać jest za wąska, żeby robić na niej klocki i ścigać się w terenie. Pomyśl nad 1.85/1.9. Pozdrówko FORUMOWICZE
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.