Jason Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam mam dziwny problem , otóż założyłem ostatni stery Tioga Ann 1 . Wszystko nabiłem : zrobiłem prase ze śruby nakrętek i dwóch deseczek - wszystko łatwo weszło na smarze aż sie zdziwiłem , nabiłem na rurę sterową stożek za pomocą drewienka i młotka też ok poszło . Składam dzisiaj wszystko do kupy kasuje luz a tu ociera coś w środku i kiera ciężko chodzi . Rozebrałem wszystko i zobaczyłem otarcie na rurze sterowej i dolnej misce . Czym to może być spowodowane wszystko wygląda że równo weszło , rozbierałem składałem , próbowałem dobić i nic dalej ociera Pomóżcie bo już nie mam pomysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 moze glowka wymaga "splanowania" czyli dolna i gorna miska nie sa do siebie rownolegle tylko pod kątem. nie masz pewnosci ze producent dobrze wykonal rure glowki albo rowno nalozyl lakier na nia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Napisano 26 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Rame kupiłem z demontażu miała juz stery to chyba powinno być ok , a jakość główki - ramka to banshee viento więc chyba super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Przy zakładaniu nowych sterów można zapobiegawczo wyfrezować delikatnie ramę - możliwe że to jest przyczyną. Jednak musisz mieć do tego odpowiednie narzędzie. Sprawdź czy miski na 100% dobrze osiadły na główce sterowej - może dostał się jakiś kawałek brudu i miska źle siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.