susi33 Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Jestem zainteresowany kupnem hamulca mechanicznego Accent Freezer, jednakże nie wiem jaki wziąć rozmiar. Mam zamiar założyć go na tył. Waham się pomiędzy 180 a 160. Czy odczuwalna różnica w sile hamowania jest realnie odczuwana? Głównie jeżdżę dirt/street (przynajmniej się staram ) i od czasu do czasu zjedzie się z jakiejś błotnistej górki. Ważę 63kg. Kóra opcja była by odpowiedniejsza? Normalnie wziałbym 180 jednak boje się że mogę ja łatwiej skrzywić z racji tego jak się wywalę na murku itp. Do tej pory śmigałem na Vkach jednak za mocno muszę ściskać klamkę żeby ostro przyhamować. Jakich rozmiarów używa się zazwyczaj w dirt/street ? Rzeczony hamulec http://www.allegro.pl/item331876130_nowy_h...80_tyl_08_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A masz tylko jeden hamulec czy dwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
susi33 Napisano 26 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 z przodu na razie jeszcze Vki zostawię, a później nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Sądzę że przy twojej wadze 160 jak najbardziej. Tak jak napisałeś 180 będzie podatniejsza na skrzywienie. Hamulec ma być do tyłu więc i tak przy mocniejszym naciśnięciu koło ci stanie w miejscu. A donwhill czy XC to nie jest żebyś spalił 160. PS: lepiej do przodu założyć porządniejszy niż do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Tak samo jak kolega wyżej. Chyba, że masz zamiar jeździć tylko z hamulcem na tyle to weź 180 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.