BlindBob Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 witam planuje przerobic moj rower (stevens x7) na trekinga i w tym celu chce podniesc kierownice bo mi cierpna rece - chce uzyskac na rowerze bardziej wyprostowana/komfortowa pozycje... rozwazam kupno mostka o dlugosci 100mmm i/lub zakup kierownicy gietej mam pytanie: czy warto kupowac mostek regulowany? a moze kupic od razu mostek bez regulacji o kacie np. 15 lub 25 stopni? i czy kat mostka wplywa na prowadzenie roweru ? (obecnie mam dlugosc 50mm i kat 5' ) i moze wiecie dlaczego w jednym z serwisow odradzali mi kupno jakiegolwiek mostka powyzej 15 stopni wznosu - cytuje: "bo to sie do niczego nie nadaje...".??? co myslicie o takich kierownicach w zestawie z mostkiem 100mm , i kat +20' ??? http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53029650-530... http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53029649-530... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaslu Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 i jak zrobiłes? bo mam podobny problem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Oczywiście, że kąt mostka ma wpływ na prowadzenie roweru. Im kąt większy tym mamy mniej dociążony przód, a wtedy rower staje się ospały. 15 stopni to już duży wznios. Sam miałem kiedyś 17 i wiem co mówię, a do tego giętą kierę. Teraz mam mostek ustawiony na -6 stopni, kierę prostą i prowadzenie znacznie się poprawiło. 25 stopni to już byś chyba siedział odchylony na tylnym kole. :turned: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOR Napisano 21 Maja 2008 Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 A co za bzdury wypisujecie. Przecież wyraźnie jest napisane że ma być rower wygodny. Mostka regulowanego nie kupuj, kup sztywny mostek zoom 25 stopni, krótki (90mm) i giętą kierownicę ok.620. Rower będzie wygodny, wiem bo sam mam taki trzeci w domu zbudowany dla dziewczyny. A to że nie będzie jakiś wyczynowy i nie będzie się wspinał na b.strome wzniesienia - nie do tego ma być. Będzie za to bardzo przyjemny do przejażdżek asfaltowo-szutrowych Bogus92 w ogóle nie przeczytał zapytania treści autora i jeszcze się chwali, że ma mostek na minus. Brawo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.