Albert16 Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ostatnio dowiedziałem sie ze SHIMANO wypusciło na rynek wadliwą serie tych hamulców.Wadliwe hamulce produkowane były w 2 fabrykach shimano a ich wada polega na tym zwe mozliew są wycieki przy zacisku a przez to hamulec moze nagle odmówic posłuszenstwa!Shimano bez problemów wymieni wadliwe egzemplarze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 jakieś źródło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert16 Napisano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Źródło to mój kupmel który niedano kupił ten hamulec i w serqwisie powiedzieli mu o przypadłosci wadliwej serii! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 ciekawe czy z polskimi serwisami jest tak samo, jak z czeskimi. niedawno ktos sie w takim dowiedzial, ze wiek gwiazdki ma znaczny wplyw na stan bierzni sterow. i to dolnej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Na stronie Pawlaka żadnego info o tym nie ma, a np. o wadliwych rękawiczkach kiedyś informowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 No właśnie dlatego też pytam o źródło. Stwierdzenie "Shimano wymieni" jest jak dla mnie puste, bo Shimano w Polsce = Pawlak. Co np. z rowerem kupionym w Reichu? Co z hamulcem kupionym na Allegro? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 zglaszasz sie do swojej sieci dystybucyjnej (chyba, ze masz gwarancje miedzynarodowa). kupiles w niemczech, odsylasz tam. kupiles na allegro, odsylasz do swojego sprzedawcy. kupiles z drugiej reki, masz problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 no więc właśnie. a nie "shimano wymieni" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 własnie je zakupiłem:) mam nadzieje ze to bujdy.Wymyślone ploty pana sprzedawcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 29 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Gdyby tak było informacja powinna być natychmiast na stronie importera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 31 Marca 2008 Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 pawlak ma dosc luzne podejscie do klientow, wiec to "natychmiast" moze zajac kilka miesiecy. niemniej na stronie producenta powinno byc info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.