rObO87 Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Co sądzicie o środkach obrony tego typu? Czy gaz takie jak: http://www.allegro.pl/item335541325_gaz_ob...s_promocja.html faktycznie obronią przed poj***nymi psami oraz dresami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 mam kolegę który jest ostro zj$%@% pod tym względem (gazy noże pałki teleskopowe )na rowerze sie kiedyś wywrócił i mu gaz wybuchł... cała noga poparzona ..już nie jeździ na rowerze z takimi wynalazkami ale nosi dalej co do skuteczności jak nas pisali po tajniaku to jak go przeszukiwali to niezłe oczy robili heheh byli grubo pod wrażeniem i powiedzieli że oni używają i maja tylko gaz jakiś tam i ze w zupełności wystarcza (innymi słowy powiedzieli że ostatni raz go piszą z takim asortymentem ...jak na wojne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Sory, ale nie do końca rozumiem co chciałeś napisać tajniaku? pisali? oni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vadit Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ja posiadam coś takiego: http://www.sharg.pl/index.php?lang=pl&...1&c=T002689 Nie miałem jeszcze okazji użyć i mam nadzieję, że nie będzie takiej konieczności. Profilaktycznie przed goniącym psem raczej bym tego nie stosował, chyba że bardzo by na mnie ostrzył kły Wożę jako środek ostateczny. Swoją drogą nie wiedziałem, że wożę małą bombę w plecaku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 policja po cywilnemu z prewencji spisywała nasze dane oraz dokonywała przeszukania w celu znalezienia nie legalnych rzeczy rozumi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ja już 2 razy używałem takiego gazu tyle, że nie na rowerze a idąc "ciemną uliczką". Powiem tak, jak umiesz z tego korzystać to jest to bardzo użyteczne narzędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmun3 Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Co sądzicie o środkach obrony tego typu?Czy gaz takie jak: http://www.allegro.pl/item335541325_gaz_ob...s_promocja.html faktycznie obronią przed poj***nymi psami oraz dresami? hmm tego gazu jest n rodzajów <stężania, oznaczenie na dnie, liczy się 3,4,5 liczba po przecinku > zresztą ten gaz czasem se lubi przestać działać (nie psika lub nie obezwładnia) Kupując to wolałbym już lakier zakupić, chcesz coś sprawdzonego kupuj gazy walthera te przynajmniej są sprawdzone i nie zawiodą w sytuacji w której będziesz sobie ratował dupę czy przed kosą czy zębami psiaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mówisz o tym za 10 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmun3 Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 taaa cytując Twoją wypowiedz, odpowiedz automatycznie była skierowana do tego gazu za 10zł Chcesz dbać o swoje dupko kup to http://www.bron.pl/bron_pl/obrona/produkty..._ml_zel_walther przynajmniej masz pewność że zadziała <na człowieka> na psiaka - nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 PRO SECUR idę za kolegą madmun3 to jeden z najlepszych gazów na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Istotnie taki gaz moze byc skuteczny tylko ze sporo kosztuje i pewnie co rok by trzeba bylo kupowac nowy. Trzebaby czegos skuteczniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 ... Swoją drogą nie wiedziałem, że wożę małą bombę w plecaku... Też kiedyś zastanawiałem się nad gazem ( i nadal myślę), ale tak nieśmiało zapytam, po co Ci gaz w plecaku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ja mam niemiecki gaz kupiony za 5 zł Nabyłem go nie całe dwa lata temu, data ważności do 2010. Gaz można mieć przecież w bocznych kieszeniach plecaka, albo w kieszeni przy ramieniu. Chowanie go w środku mija się z celem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vadit Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Nie wożę go z innymi rzeczami w głównej komorze. Jest w osobnej małej zewnętrznej kieszonce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Chyba zartujecie z gazami za 5zl. Moze i czujesz sie z tym bezpieczniej ale to tak jakbys na kompie zainstalowal kiepskiego antyvirusa. Sumienie spokojne ale do czasu... Psikniesz i nie zadziala - pomysl o konsekwencjach. A co myslicie o palkach teleskopowych? Zamiast walic pompka mozna paleczka Po rozlozeniu maja ponad 50cm dlugosci, sa metalowe z koncowkami z gumy lub metalu. A po zlozeniu maja tylko 20cm. Pytanie ile waza Lola ZOMO lamala kosci i choc teleskopowe sa inne to mysle ze skutecznosc jest podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmun3 Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 verul odpuść sobie pałkę ... to jest dziura w polskim prawie, teoretycznie mozesz nosić ale jej użycie jest traktowane jakbyś korzystał z broni, A gdzie ją byś nosił ?? Jest ciężka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Chyba zartujecie z gazami za 5zl. Moze i czujesz sie z tym bezpieczniej ale to tak jakbys na kompie zainstalowal kiepskiego antyvirusa. Sumienie spokojne ale do czasu... Psikniesz i nie zadziala - pomysl o konsekwencjach. A dlaczego ma nie zadziałać gaz za 5 zł? Ja taki gaz (na dodatek przeterminowany był ponad rok) przetestowałem na koleżance (tzn kolega przetestował na koleżance) i na sobie i mimo że nie było to bezpośrednie psiknięcie w twarz tylko wejście w rozpyloną kilka-kilkanaście sekund wcześniej chmurę to działanie było takie jak powinno - koleżanka jak po kilkunastu minutach doszła do siebie to myślałem że kumpla zamorduje, a ja przez kilkadziesiąt minut męczyłem się z piekącymi oczami i całą twarzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmun3 Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 hmm tego gazu jest n rodzajów <stężania, oznaczenie na dnie, liczy się 3,4,5 liczba po przecinku > zresztą ten gaz czasem se lubi przestać działać (nie psika lub nie obezwładnia) Kupując to wolałbym już lakier zakupić, chcesz coś sprawdzonego kupuj gazy walthera te przynajmniej są sprawdzone i nie zawiodą w sytuacji w której będziesz sobie ratował dupę czy przed kosą czy zębami psiaka Kupując gaz chce mieć pewność że zadziała, bo nie psikam go dla zabawy tylko wtedy kiedy się ratuje. Równie dobrze można zakupić hamulce na allegro za 5zł, założyć je a sprawdzić ich działania podczas zjazdu w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 @madmun3 - mnie interesuje skutecznosc a nie prawo. Jezeli bym mogl to bym nosil pistolet na ostra amunicje. A ze dresowi krzywde zrobie - c'est la vie. Jak obrona sie uda to i tak sobie odjade i tyle mnie beda widziec. A jak sie nie uda to nie ma to juz znaczenia. No pytanie wlasnie ile palka wazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmun3 Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 21 cali stal hartowana koło 500-600 gram (wybacz ale moja waga nie jest jakoś specjalnie dokładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ciekawy temat, sam jestem zainteresowany zakupem, bo nie chciałbym stracić mojej maszynki A różne rzeczy już czytałem na rowerze sie kiedyś wywrócił i mu gaz wybuchł... cała noga poparzona ..już nie jeździ na rowerze z takimi wynalazkami Trochę to odstręczająca wizja.. Gleby do nieodłączny element jazdy Myślicie, że duże jest ryzyko takiego wybuchu? Chyba tylko to może mnie powstrzymać przed zakupem tego "wynalazku", bo 10zł chętnie wydam na bezpieczeństwo.. O ile faktycznie na bezpieczeństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Do obrony przed psiakami najlepsza jest taka broń Kolega ma takie cudo i jak z nim jadę to żadnego psa się nie obawiam. Zamontowane ma to w kaburze pod górną rurą przy siodełku. Zaletą takiego rozwiązania jest to, że nie trzeba czekac aż kły się zbliżą na odległość paru metrów tylko wali się z tego jak pies jest jeszcze daleko. Żaden nie wytrzyma huku, wieją gdzie pieprz rośnie. Jak komuś nie zależy na tych 400g (z kaburą) to naprawdę warto sobie takie cacko sprawić. Jest jedna wada, na dresiku to wrażenia raczej nie zrobi, chociaż kto wie, jakby tak krzyknąć "STÓJ BO STRZELAM", może by zadziałało, w końcu za mądrzy nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Jak chcesz mieć verul najmocniejszy gaz to kup PRO SECUR. Najskuteczniejszy z legalnych środków obezwładniających (przy dłuższym użyciu zabijających) jest TASER: Zobacz co robi z dużym bykiem: http://pl.youtube.com/watch?v=iAsgjEAbFXg Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ladnie daje ale: 1. To jest bardzo drogie 2. To jest na jednego napastnika a oni chodza grupkami Z tego samego wzgledu odrzucam gaz. Drogi, niekoniecnzie skuteczny i malo go. A pala to pala. Choc musze temat przemyslec. 600 gram to sporo ale da sie przezyc. Tylko musze pomyslec jak to trzymac zeby w razie czego miec latwy dostep. No i jak juz kupie musialbym sie nauczyc tego uzywac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Ale pałką całej grupy raczej nie powalisz. To już lepiej spisze się gaśnica, długość jak złożona pałka tylko średnica większa. Jak 0,5L pepsi. Ale z grupą napastników sobie na pewno poradzi. Tu jest też wybór żel lub areozol, no i nie jest droga. Ewentualnie Jet Protektor Działanie: http://pl.youtube.com/watch?v=eB6mGsGYZdM Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.