Skocz do zawartości

[rower] który Cube?

rep003

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

osprzet na pierwszym linku jest starszy niz ten na 2 zwróc uwage np. na tylna przerzutke albo korbe.Zwracajc uwage to co napisałęs to jeden rower jest z 2006 a drugi z 2008 .

Napisano

No tak pierwszy link to rocznik 2006 a drugi 2008 więc osprzęt na 2 linku siłą rzeczy musi być "młodszy". Moze i nie bylo by nic dziwnego w różnicy cenowej gdyby nie to że rocznik 2006 jest droższy od 2008. Ale pytanie brzmi czy ktoś zauważył różnice w osprzęcie między nimi, którą ja przegapiłem która daje 900 zl różnicy w cenie.

• Mod Team
Napisano

Szczerze to według mnie 2008 jest lepszy.

Ma lepsze chyba hamulce, amortyzator.

Przerzutka i korba porównywalne,

ale jednak konstrukcja Shadowa jest nowsza.

• 1 rok później...
Napisano

Witam, to chyba mój pierwszy własny post na forum więc jeszcze raz witam :]

mam ogromny dylemat który rower kupić, a mianowicie zastanawiam się nad dwoma modelami Cube

Cube Hardtail Ltd Team

i

Cube Hardtail Ltd Pro

dokładniej chodzi mi o piasty, obręcze i wielkość ramy

Piasty w oby dwóch modelach są takie same ;[

Shimano Deore Disc HB-M525

Shimano Deore Disc FH-M525

Obręcze Sunringle Ryde XMB - Cube Hardtail Ltd Team

Obręcze RFR ZX24 - Cube Hardtail Ltd Pro

i teraz wielkość ramy

do tej pory jezdzilem na Giant rama 21 :]

teraz mam do wyboru 20 albo 22 co wybrać ?

Wzrost 185 cm

Waga 78 kg

proszę nie doradzać innych rowerów !

proszę o poradę z powodu mej niewiedzy co do piast, obręczy i rozmiaru ramy

jeśli ktoś nie używał danej części niech nie spamuje, nie pisze niczego proszę

Pozdrawiam :]

Napisano

Z tym rozmiarem to nie tak do końca, Cube LTD 22" ma faktycznie 21,2" - więc jak najbardziej może być brany pod uwagę , przed zakupem wskazana by była jazda próbna na obu rozmiarach.

Napisano

Tak jak patrzę na części tych dwóch podanych rowerków to różnią się nie tylko obręczami ale też amortyzatorem i hamulcami, no chyba że modele które Tobie zaproponowano mają ten sam osprzęt... W każdym razie model Team ma Rebe a nie Tore... Nie jestem specem ale trochę różnicy jest... A co się tyczy hamulców to moim zdaniem Hayes'y nie dorównują Formuli...

Napisano
i teraz wielkość ramy

do tej pory jezdzilem na Giant rama 21 :]

teraz mam do wyboru 20 albo 22 co wybrać ?

Wzrost 185 cm

Waga 78 kg

Wybierz ramę 20" . Ja również posiadam Cube'a, mam 183cm/85kg i przy 20 calach jest dobrze dopasowana. 22" to już lekki smok jest, a możliwości skorygowania przez mostek maleją...

Ps. Dołóż do wersji Team. Na żywo jej wygląd jest zabójczy, a i w zamian masz o wiele lepszy widelec {Reba}.

Napisano

dzięki za rady ;) pewnie w poniedziałek pojadę do sklepu przejechać się i jeśli będzie rama 20 to pewnie kupie

a co do modelu to wczoraj już zdecydowałem iż na 100% będzie to Cube ltd team : ]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...