Skocz do zawartości

[udo] Drzenie wewnetrznę?

KaJeTaN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... :P

Ostatnio w moim lewym udzie odczuwam takie dziwne drżenie... :) Nic by w tym nie było dziwnego gdyby nie to że drży jedynie niewielki kawałeczek uda (chyba gorny mięsien) i to w srodku.... Ten ból (jak by to opisać ;/?). Spróbuje: ból przypomina takie jak by bąbelki w nodze, nawet tego bólem moze nie można nazwać bo nie boli.. Czy ktoś miał taki problem. Co to może być? :D Jak leczyć i czy w ogóle leczyć

Sorki może za niedokładny opis ale sam nie wiem jak to opisać. :D

Witam

Jak już napisał mój poprzednik, prawdopodobnie jest to brak magnezu, a także witamin b5 i b6. W zasadzie jedno z drugim się łączy, bowiem witamina b6 zwiększa zawartość magnezu w organizmie poprzez hamowanie jego wydalania. Radzę zażywać jakiś preparat witaminowy (wiele dostępnych na rynku), a objawy powinny szybko ustąpić. Jeżeli nie chcesz, nie lubisz, bądź są jakiekolwiek inne przyczyny, które spowodują, że nie nabędziesz "witaminek", to uzupełnij te niedobory w sposób naturalny, jedząc odpowiednie produkty.

Pozdrawiam

Łukasz Korzeniewski

tez tak miałem(/czasami mam) -zwłaszcza w okresie częstego rowerowania, kiedy na rowerze spędzam większość dnia i witaminki naturalną koleją rzeczy wypłukują się z organizmu...

mi osobiście to mrowienie("bąbelki" jak to określiłeś) nie przeszkadza ale sprawę powinien załatwić odpoczynek i jakiś posiłek

eta wsio

wiem, ze jest to trudne, ale starajcie sie uzupelniac witaminy jedzac odpowiednie produkty, a nie "to skocze do apteki"

syntetyki daja sredni efekt, po prostu maja slaba wchlanialnosc w porownaniu do zwiazkow zawartych w produktach, ale tak jak pisalem, banan dla ktorego podroz od drzewa do zoladka trwa zwykle kilka/kilkanascie dni zawiera juz sladowe ilosci witamin

wchlanianie zalezy od jakosci preparatu - znajomy aptekarz zalecal mi centrum a nie zalecal vigoru. poza tym jesli objawy takie juz wystepuja (jak opisane drzenie) to wcinanie kilogramow produktow zawierajacych dany skladnik to raczej mecząca i czesto malo ekonomiczna droga. spsob dobry zanim cos sie wydarzy.

KaJeTan:

Zdecydowanie polecam w pierwszej kolejności uzupełnianie braków (magnez, b6) poprzez odpowiednią dietę.

Warto wzbogacić posiłki o wszelkiego rodzaju orzechy (szczególnie migdały) oraz banany i GORZKĄ czekoladę.

Dragjące powieki, drżące mięśnie to braki magneznowe. Jeśli dochodzą do tego lekkie drętwienia nóg to może być to związane z brakiem witaminy B12 ale to raczej przypadłość wegan.

Jeśli nie udaje się wyrównać poziomu magnezu bardzo skutecznym preparatem jest Magnefar B6. Po 60 tabletkach wszytsko powinno wrócić do normy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...