Dawwwid Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Na początku 2008r roku model z 2007 też kosztował 1999zł w czasie przeceny, dlatego się trochę dziwie czemu teraz ten model jest po 2199 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawwwid Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 http://img253.imageshack.us/img253/9089/zdjcie095yx3.jpg Zaraz po wyjściu z kasy Aktualnie już bez zbędnych odblasków, dzwonków itp. Teraz tylko czekać na małą poprawę pogody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejek16 Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam. Również jestem posiadaczem RR 8.1 i wydaje mi się że kupiłem go w tym samym dniu co Dawwwid Konfiguracja na razie "sklepowa". Planuję w najbliższym czasie zmienić tylko chwyty i dołożyć rogi. Pozdrawiam klubowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
postman Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Wiec i ja sie zglosze ze swoim RR6.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Tez jestem posiadaczem rr 8.1 Rowerek fajny, tylko że na samym początku miałem do wymiany ramę ... Już mam nową i wszystko jak na razie dobrze W decathlonie mają fajne rowerki w dobrej cenie, ale serwisu nie polecam... Mostek na którym podana jest siła 7-9 N/m, dokręcili mi go chyba z siła 40 N/m, łańcuch po smarowaniu był cały mokry i musiałem go wycierać w domu. Mam pytanie do posiadaczy rr 8.1 z torą 302Cl. Czy u was w tych amorkach przy odbiciu jest taki szum ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafrabi Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 A ja stałem się dzisiaj posiadaczem RR 5 XC disk Pierwsza jazda jutro żeby nie było ... z fotelikiem i małą rozrabiarą za plecami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejek16 Napisano 24 Maja 2009 Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 pawel1315 jest szum. Ja u siebie zauważyłem że jest to zależne od ustawień tłumienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quezak Napisano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Ja ostatnio kupiłem sobie Rockridera 8.1 i jestem wielce zadowolony, tym bardziej że to moje pierwsze wyjście poza "klasę hipermarketową" Czekam z niecierpliwością na zapowiadany sklep Decathlona w Gdańsku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMB Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam, ja właśnie chcę stać się posiadaczem Rockridera 8.1 lub 8.2 i chciałem zapytać, gdzie można je kupić? jakaś sprzedaż wysyłkowa może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quezak Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam,ja właśnie chcę stać się posiadaczem Rockridera 8.1 lub 8.2 i chciałem zapytać, gdzie można je kupić? jakaś sprzedaż wysyłkowa może? Zapewne można je kupić w jednym ze sklepów Decathlona, których na razie w Polsce mało niestety... lista sklepów tutaj Sprzedaży wysyłkowej nie prowadzą - sam byłem nią zainteresowany i pytałem się ich mailowo. Sporadycznie Rockridery można dostać na Allegro - ja akurat miałem to szczęście że złapałem niemal nowego kilkaset złotych taniej niż w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 W Krakowie są dwa . Jakby trzeba było jakiegoś wsparcia czy coś, to nie ma problemu, mogę podjechać, zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMB Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 dzięki :-) zakup będę realizował jakoś w sierpniu. jeszcze nie wiem na 100% czy to będzie Rockrider. Biję się z myślami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quezak Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 W Krakowie są dwa . Jakby trzeba było jakiegoś wsparcia czy coś, to nie ma problemu, mogę podjechać, zapytać. Szczęście macie Ja z Gdyni jestem, a na północ od Warszawy Decathlonu nie ma... Rower kupiłem niemalże nowy na Allegro i właściwie powinienem z nim iść na pierwszy, darmowy przegląd gwarancyjny, ale żeby jechać po niego pół Polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Ja jestem z Wrocławia i tutaj kupiłem moją 8.1 Na darmowy przegląd się nie wybrałem, ponieważ to tylko jeszcze bardziej zaszkodziłoby mojemu rowerowi. Wolę sam sobie serwisować. Więcej do poczytania tutaj: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=53056 Zanim oddasz rower do wrocławskiego serwisu Decathlonu, lepiej przeczytaj całe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quezak Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 aż tak z nimi źle? Bo chyba jak nie pojadę na ten darmowy pierwszy przegląd to gwarancja nie będzie ważna, a gwarancja to by się jednak przydała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 darmowy przegląd nie ma nic wspólnego z gwarancją, musisz mieć paragon i kartę gwarancyjną... a i to nie zawsze, czasami wystarczy sam paragon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Mogę tylko potwierdzić to co jest w tym wątku opisane. W Krakowie jest to samo, ogromna dezorganizacja i fatalny serwis. Na szczęście przynajmniej w Krakowie sklep jest bardzo pobłażliwy i tak naprawiają wszystko jak leci. Generalnie po przygodach moich i kolegów olałem pierwszy przegląd i nie sądzę żeby kiedykolwiek się do tego przyczepili. Jest duża szansa, że nawet jak go wykonasz to za jakiś czas nikt tego nawet tam nie będzie pamiętał bo odnotowane na pewno nigdzie nie będą mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Znaczy się to tak we Wrocławiu jest. Nie wiem jak w innych Decathlonach, ale do wrocławskiego nigdy !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeD Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witojcie skalni jeźdźcy Ja jestem szczęśliwym posiadaczem rockridera 8.2. Nie miałem potrzeby w nim nic wymieniać ponieważ kupiłem to co chciałem (a moze nawet wiecej?). Przy kupnie kierowałem się tym iż zależy mi na osprzęcie SRAM, mniej zwracałem uwagę na amor,hamulce (ważne by były tarczowe), myślałem nad wieloma markami, aż w końcu ktoś z tego forum zwrócił moją uwagę na 8.2`kę, a że decathlon niedaleko (sosnowiec) pojechałem (nie raz nie dwa), obejrzałem i w końcu kupiłem. Jestem zszokowany stosunkiem jakości do ceny. Reba race śmiga wyśmienicie, pedałki są rewelacyjne, przerzutki... poezja, sidełko.. mmm, waga... jednym słowem wszystko na miejscu tak jak powinno być. Jedyne zmiany, które chciałbym wprowadzić to mostek i ogumienie. Preferuje raczej długie przejażdżki i niestety postek daje mi w d... kręgosłup . Z ogumieniem nie mam miłych doświadczeń, niestety jak na mój gust kiepsko trzyma na boki i nie radzi sobie na grząskim gruncie, przez co miałem dość poważny wypadek. Tu dochodzę do kolejnego, pozytywnego aspektu. Po wypadku uszkodzeniu uległa przednia przerzutka, w serwisie bez pytania wymieniono ją na nową- na cześć serwisu hip hip hurra Poza tym podoba mi sie w tym rowerze jeszcze jedna rzecz... nigdzie nie znalazłem napisu made in china czy PRC czy tym podobne - większość made in france - aaa oui oui do zobaczyska na trasie rockriderowcy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 25 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ja od ponad roku katuje RR 8.2. Nie smiejcie sie ale wymienilem juz wszystko co mozna oprocz ramy i Reby. Przewody hamulcowe na białe Jagwire, pancerze przerzutek na biale Nokony (system zamkniety), linki na powercordz (tez biale), manetki X9 na gripshifty XO (cholera bialych nie produkuja) z tyłu przerzutka XO (czerwona) z kolkami KCNC (czerwonymi) z przodu przerzutka XTR top swing korba Stylo bedzie zmieniona na XTR (jak snieg spadnie) kaseta 950 na Sram PG-990 II - 11-32z (z czerwonym pajakiem) kiera na karbon Ritchey WCS (low riser) mostek karbonowy Ritchey WCS pedały na egg beatery SL manetke pop lock na push lock na razie oponki mam Geax Mezcal - białe ale juz kupiłem koła Fulcrum red metal 1 (jeszcze nia zalozylem bo czekam na opony UST) siodło jest...oryginalne (o kurcze musze je wymienic na Fizik Gobi! Jeszcze zaciski siodła i szpilki do kół KCNC (czerwone) I sztyca (Truvativa)jest u lakiernika przemalowywana wlasnie biało. Ostrzegalem zeby sie nie smiac! Przez ten rok jezdzac schudlem pare kilo to i rowerowi tez sie nalezalo odchudzenie. Atak naprawde to posluchajcie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 17 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Siemano, ja od lipca tego roku jeżdżę na RR 5.2 (na razie wszystkie części są fabryczne ) i rowerek spisuje się świetnie, biorąc pod uwagę cenę - nic dodać, nic ująć, jedyne co mi się nie podoba to waga - 13.7kg. Mógłby być ze 2 kg lżejszy, no ale czego wymagać za 1200pln A co do tych darmowych przeglądów po 3ch miesiącach to mi nawet nie sprawdzili paragonu ani nic - powiedziałem, ze przyszedłem na darmowy przegląd, koleś wziął rower i powiedział, żeby przyjść za godzinkę Pozdrower ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamo10 Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Ja dzisiaj zaliczyłem pierwsza jazdę na RR 9.2 na razie nie widzę niczego podejrzanego i oby tak jeszcze długo . Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgxc24 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam wszystkich, przybywam by uzupełnić szeregi wielbicieli marki B'Twin. Od maja 2008 jeżdżę na Rockriderze 8.1(ten ze srebrną ramką i śmiesznie niską ceną). Jako stosunkowo wybredny kolarz, długo przeglądałem oferty wszystkich marek i doszedłem do wniosku, że B'Twin oferuje najlepszy osprzęt w tej klasie cenowej! Nie miałem prawie żadnych problemów z rowerkiem przez te 2 lata, chociaż nie miał łatwego życia - błoto, kamienie, piach, deszcz, śnieg... Jedynie pedały szybko się sypnęły i obręcz pogięła, ale nic poważniejszego... Jestem również użytkownikiem pulsometru, stroju kolarskiego i bukłaka made for decathlon, także czuję się prawdziwym członkiem B'Twin Racing Team Rower mam prawie seryjny: póki co wymieniłem kółka, oponki i pedały. W najbliższym czasie przewiduję jednak trochę więcej zmian osprzętowych za sprawą przypływu gotówki. Jak wszystko będzie gotowe dodam fotki @flubi - hahaha (śmieję się z hymnu żeby nie było:D:D) @TeD - moja ramka jest 'made in Portugal' @pawel1315 - też nie byłem na serwisie - raz że daleko, dwa - rower "gotowy do jazdy" musiałem jeszcze samemu w domu przygotować (kierownica była źle obrócona, klamki ze złej strony, zacisk hamulca krzywo) więc chyba nie wszyscy pracownicy są do końca przeszkoleni, trzy - co to za ceny @#$%^&* !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaosek Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 od 14 kwietnia(akurat dzień zagłębiowskiej masy krytycznej na którym już śmiegałem moim nowym rowerkiem)a konkretnie nabyłem rockrider 5.2 i rower spisuje się dobrze na razie byłem na jednym przeglądzie i wymieniłem klocki hamulcowe bo się dość szybko starły a poza tym wszystko w porządku i na swoim miejscu.Kolega z którym zawsze śmigam na ma taki sam kupiony dzień wcześniej i rówznież nie narzeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco70 Napisano 9 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam To i ja dołączę do szacownego grona użytkowników B’Twinów i to nawet podwójnie. Dla córki zakupiłem Rockridera 5.2 a dla siebie wziąłem 8.1 nowy model z 2010 r. O ile do 5.2 nie mam żadnych zastrzeżeń to do 8.1 mam kilka pytań. Wydaje mi się że mam zbyt poziomo ustawione klamki i manetki na kierownicy przez co ciężko jest dosięgnąć do tej dalszej manetki. Jaki mniej więcej powinien być kąt ich pochylenia żeby było wygodnie i ergonomicznie? I druga rzecz. Kupując rower skoncentrowałem się na sprawach mechanicznych, czy wszystko dobrze działa i dopiero w domu zwróciłem uwagę, że nie ma wskaźników położenia przerzutek. Czy to jest osobny element od manetki? Czy możliwe że w modelu 2010 tego nie dają czy ktoś zapomniał mi to zamontować? W modelu 2009 na pewno było coś takiego. Niestety w sklepie nie sprawdzę ponieważ mieli tylko ten jeden sprowadzony dla mnie egzemplarz. Z innych zmian w modelu 2010 jest inne siodło i korby Shimano Deore zamiast Truvativa. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.