Skocz do zawartości

[opona] pekniecie na boku

kello

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano
Witam

Dysponuje tkaniną kewlarową .

Jej grubość to około 0,2 mm ,wytrzyma ogromne ciśnienie .

Może to będzie odpowiednie .

Pozdrowienia Hycel .

Tkanine masz na myśli materiła ktorym skleić opone ??

Na początek moze jakimś mocnym materiałem skleić opone np. proponowanym kevlarem poźniej zeszyć jakąs mocną i grubą dratwą. Cienkie zyłki nitki nie bedą dobe do opony bo przetna opone albo ją bardziej poszarpią. Tak mi sie wydaje bo jednak opona przenosic duze obciązenia.

Widziałem na TVN Turbo ten program o kolesiach co na motorach jeźdzą przez swiat i jeden rozdarł opone to własnie mu na środku pustyni zeszyli taką dość gruba biała nicią. Dojechał na tym do domu.

Napisano

ja sobie NN przeciąłem na szkle od butelki w Krakowie jak wracałem z Lasku Wolskiego - dziura na wylot od spodu o długości ok. 1cm. Poszedłem do wulkanizatora i jak mu powiedziałem cenę detaliczną NN <_< to powiedział, że postara się coś zrobić. Dziurę zalał jakąś czarną mazią, a od wewnątrz przykleił jakąś dużą (średnica ok. 10 cm), cienką elastyczną łatkę. Zrobiłem na tej oponie do tej pory ok. 1000 km. - prawie same maratony, i nadal ma się dobrze. Cena naprawy - 10 zł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...