Skocz do zawartości

[Klucze podręczne] scyzoryk beto

Rekomendowane odpowiedzi

Zawartość: imbusy 2, 2,5 3, 4, 5, 6, 8mm, śrubokręt krzyżakowy, skuwacz do łańcucha, klucze oczkowe 8, 9, 10, 14mm, 3 klucze do nypli, otwieracz do piwa, nóż z ząbkami, łyżki do opon (jako obudowa scyzoryka), pokrowiec.

Używany przez prawie półtora roku.

Cena: katalogowo 75zł, udało się dostać za 60zł

Zalety:

• -dobre klucze imbusowe, używałem ich do wszystkich napraw i regulacji w domu i terenie, nie zniszczyłem żadnej śruby ani klucza - są mocne
    -po włożeniu do futerału nie zajmują dużo miejsca
    -są wygodne w użytkowaniu

Wady:

• -kiepski skuwacz, po kilku (6) zmianach łańcucha co 1000km, po prostu pękł zamiast wybić pin z łańcucha (widać na zdjeciu)
    -imbus 8mm jest bardzo krótki, mocne dokręcenie korby jest praktycznie niemożliwe, ale awaryjne dokręcenie na trasie już jak najbardziej tak

Ogólnie polecam jeśli skuwacz ma służyć tylko w awaryjnych sytuacjach - tzn jeśli w domu mamy drugi do dokonywania przeglądów i zmian łańcucha. Miałem bardzo dobre zdanie o tym scyzoryku do momentu, w którym załatwiłem skuwacz ;) Klucze oczkowe i klucze do nypli posiadają zatrzask utrzymujący je w pozycji otwartej w stosunku do obudowy. Zastanawia mnie tylko po co owe klucze oczkowe się w zestawie znajdują :D Nie mam tarcz więc na brak torxa nie narzekam.

Załączniki nie wiem dlaczego się nie wczytują:] więc dałem na fotosika:

fb6a86bbbbb08939m.jpg

• 2 lata później...

mam prawie identyczny tylko nie am skuwacza kupiłem w kauflandzie (hipermarket)za 29 zł razem z futerałem sprawuje się świetnie polecam

mam prawie identyczny tylko nie am skuwacza kupiłem w kauflandzie (hipermarket)za 29 zł razem z futerałem sprawuje się świetnie polecam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...