Skocz do zawartości

[Śmiertelny Wypadek] Trep od BMW

LeeS

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, jeśli faktycznie koleś mu wjechał pod koła, a on nic a nic nie zawinił, to rozumiem, że może mu być żal swojego pieszczonego (skądinąd ;) ) autka.

Jeśli zaś w tym wypadku byłaby choć część winy (np. 10km/h za dużo) po jego stronie to jest najzwyczajniej zj@bem, a burakiem, jak każdy widzi, jest na pewno.

Wiecie no generalnie nie chodziło mi o to czy jest winny czy niewinny ( tym bardziej ze właściciel nagrał film , a kolega jego miał wypadek autem ... ), tylko o sam fakt ... Umarł człowiek , a właściwie dziecko , a on taki filmiki wystawia ... Ja wiem, ze w erze ćpunów itp. wszystko jest możliwe, ale taki bezczel ...

PS. Chociaż patrząc po zdjęciach gdybym ja miał go swoim rozumem sadzić to 70 chłop nie jechał, sadząc po zniszczeniach w aucie.

czy ja wiem? na moich oczach koleś przy 40-50 walnął kolesia przebiegającego przez jezdnie. Zniszczenia auta były niewiele mniejsze. jak na mnie wcale nie musiał grzać 100 żeby mieć takie zniszczenia (chociaż nie twierdze że nie mógł)

Był winny czy niewinny to nieważne, ważne jest to że zabił człowieka! Ja bym nie umiał z tym żyć, przynajmniej teraz tak myślę...

Opcje są dwie, albo grzał grubo ponad setkę albo te BMW było już kilka razy walone i stąd takie zniszczenia.

Twoje słowa to jakieś nieporozumienie.

Maszynistom lokomotyw rozjeżdżającym samobójców też powiesz, że "zabili człowieka"?

Jeśli faktycznie rowerzysta wjechał mu pod koła to ma jak najbardziej prawo być wk$%#wiony o zniszczenie auta i nawet żądać odszkodowania.

Nie złorzeczy na rowerzystów, nie widzę agresji w tym filmiku, mimo że ktoś jemu kłopot sprawił, a chcielibyście jeszcze żeby przepraszał czy coś w ten deseń?

Ja rozumiem, rowerzysta, trzeba bronić "swoich" itd...

Chyba żartujesz ?? Nie wiem, może ja mam uboga wyobraźnie, ale nie wierze w to ze on jechał mniej niż 70 ... Tylna szyba wybita, dach pogięty. Jeszcze patrzac na to ze BMW to nie Renault, zeby bylo cale z plastiku tylko kawał auta ...

Ale w sumie nie ważne czy jego wina czy nie .. Ja bym sie nie pozbierał już nie wspominając o nagrywaniu filmiku

Maszynistom lokomotyw rozjeżdżającym samobójców też powiesz, że "zabili człowieka"?

Czy fakt, ze nie mogli nic zrobic (ci wyimaginowani maszynisci) zmienia to, ze zginal czlowiek? Nawet jak tego chcial, to kazdy zdrowy na umysle bedzie to mocno przezywal. Nie sadze, aby maszynisci po takim zdarzeniu martwia sie o uszkodzenia lokomotywy... No i nagrywali filmik na youtube...

Tutaj nikt nie byl samobojca, zdarzyla sie tragedia, byc moze bez winy kierowcy, ale ten filmik jest przykladem coraz wiekszej znieczulicy. Chyba, ze czas spedzony nad doborem zdjec, montazem, doborem sciezki dzwiekowej itp. byl odskocznia od zamartwiania sie...

Zreszta chyba sam jestes tez z tych "znieczulonych"...

popatrzcie jak Wy na rowerach zachowujecie się na drodze

takie zielone iguany wciąż na nas polują

w d...pie mam jego blachy

ale staram sie zawsze myśleć by takie badziewie nie zrobiło mi krzywdy

a mimo tego kilka spotkań juz miałem

uważajcie na siebie

Jeśli faktycznie rowerzysta wjechał mu pod koła to ma jak najbardziej prawo być wk$%#wiony o zniszczenie auta i nawet żądać odszkodowania.

Nie złorzeczy na rowerzystów, nie widzę agresji w tym filmiku, mimo że ktoś jemu kłopot sprawił, a chcielibyście jeszcze żeby przepraszał czy coś w ten deseń?

Ja rozumiem, rowerzysta, trzeba bronić "swoich" itd...

Baukan, chłopaki mają rację

Ja rozumiem że facetowi szkoda samochodu, bo widać że kupę roboty i kasy w niego włożył. Ale ten filmik sprawia wrażenie jakby koleś był zupełnie obojętny na to co się stało. Zachowuje się jakby walnął sarnę albo konar drzewa spadł mu na samochód. I właśnie to jest godne potępienie.

A od kiedy to każdy ma obowiązek być wrażliwy na cudze nieszczęście??

Głosowaliście w większości na PO, czyli tolerancyjni jesteście, znaczy musicie tolerować to, że gościa obchodzi tylko własne nieszczęście.

Być może jestem "znieczulony" i co?

Wyobraźcie sobie, że to Wy jedziecie tym autem. Ktoś wam wjeżdża pod koła. Zabijacie gościa nie z własnej winy, macie rozwalony samochód nie z własnej winy, ciągają was po posterunkach policji i po sądach nie z własnej winy a jeszcze jakieś gówniarze po forach wyzywają was od trepów i na dodatek każą wam wyrażać żal i przepraszać.

Ja bym sie co najmniej wkoorwił!

Dalej chyba nie chcesz zrozumieć, ze śmierć człowieka jest ważniejsza nawet od super BMW , czy od ciągania po sadach.

Może użyje drastycznego przykładu : Dajmy na to Twoja Matula wpada pod auto z jej winy ... I umiera na miejscu. Nie nazywasz jej głąbem, bo było czerwone, nie myślisz o sadach i innych , bo jeżeli umarł ktoś to wszystko inne staje sie mniej ważne. Rozumiesz ?

A od kiedy to każdy ma obowiązek być wrażliwy na cudze nieszczęście??

Głosowaliście w większości na PO, czyli tolerancyjni jesteście, znaczy musicie tolerować to, że gościa obchodzi tylko własne nieszczęście.

Być może jestem "znieczulony" i co?

Wyobraźcie sobie, że to Wy jedziecie tym autem. Ktoś wam wjeżdża pod koła. Zabijacie gościa nie z własnej winy, macie rozwalony samochód nie z własnej winy, ciągają was po posterunkach policji i po sądach nie z własnej winy a jeszcze jakieś gówniarze po forach wyzywają was od trepów i na dodatek każą wam wyrażać żal i przepraszać.

Ja bym sie co najmniej wkoorwił!

Nikt nie ma takiego obowiazku. Najwidoczniej mam wpojone inne wartosci niz ty. Tego sie juz nie da zmienic. Przykre.

Koleś w filmiku pokazuje że ma przerobione światła, czyli nie ma homologacji, jeżeli miał te światła podczas wypadku to już jest podstawa ku temu że to on spowodował wypadek, ponieważ jadąc nocą bez świateł z homologacją rowerzysta mógł go zwyczajnie nie widzieć. Skoro światła nie mają homologacji to wniosek wychodzi że zgodnie z prawem świateł nie miał, czyli jechał nocą bez świateł, podświetlenie samochodu itd to kolejna bajka, to wszystko jest karalne i daje podstawę do jego osądzenia. Tak jest nocą, walisz w dupę samochodu gdzie dres ma wieśny tuning, jakieś brewki nakładki i inne gówna, sprawą do sądu i wina leży po stronie dresa.

Mam nadzieję, że ten filmik i ta sprawa, napiętnuje osobę odpowiedzialną za ten filmik na całe życie.

Był winny czy niewinny to nieważne, ważne jest to że zabił człowieka! Ja bym nie umiał z tym żyć, przynajmniej teraz tak myślę...

Opcje są dwie, albo grzał grubo ponad setkę albo te BMW było już kilka razy walone i stąd takie zniszczenia.

Kolega potrącił starszą panią tak że ta upadając uderzyła głową o krawężnik i zmarła.

Kobieta chciała przejść przez jezdnię w miejscu niedozwolonym, po dwa pasy ruchu w każdą stronę, niedaleko do przejścia dla pieszych z sygnalizacja świetlną.

Nie była to jego wina. Prędkość znikoma, gdyż jechał w korku. Kobieta wyszła z za samochodu ciężarowego "jadącego" równolegle. On dopiero ruszał. Kobieta padła na maskę i się zsunęła tak niefortunnie że głową uderzyła o krawężnik i zmarła.

Odbyła się sprawa sądowa. Uznano go niewinnym jej śmierci.

Ale z tym trzeba żyć, kolega do tej pory ma wyrzuty sumienia. Przez bardzo długi czas nie wsiadał za kierownice samochodu.

Tak że nie rozumiem motywów tego gościa od BMW

Ja w kwestii formalnej, nawet jak jechał 40 km\h i uderzył w dziecko, które ważyło około 45 kg to jest to duża masa, a to tylko samochód a nie transporter opancerzony więc szkody jakie powstały są jak najbardziej możliwe.

A co do reszty, zgadzam się z Amoniakiem. Nawet niech będzie to w 101% wina tego dzieciaka, ale on nie żyje. To jest człowiek a nie jakiś worek ziemniaków. Więc albo znieczulica albo jakiś fotomontaż, ale wg mnie to coś w rodzaju fotomontażu bo nie wierze, że po takim czymś koleś przejmował się bardziej furą niż człowiekiem. Szczególnie, że wygląda na młodego. Samochód to rzecz nabyta, a życie i konkretny człowiek jest tylko jeden.

Może to być również wycinek z jakże "opiniotwórczego" dziennika jakim jest FAKT albo innego szajsu.

• Mod Team

Są dwie racje na to wszystko.

Jedną trzymają rowerzyści, ale i ludzie wrażliwsi na ten temat, całkowicie negując zachowanie tego faceta.

Druga to osoby, które patrzą na to ze strony poszkodowanego i ofiary. Przyjrzyjcie się temu poglądowi dokładniej. Obok, ponieważ w tym samym pod forum istnieje temat, w którym wypisujecie opowieści o swoich przygodach z ludźmi chodzącymi po ścieżce rowerowej, jak to ich napominacie o łamaniu prawa, bądź co gorsza zahaczacie/trącacie końcem kierownicy co by takiemu delikwentowi lepiej przemówić do rozsądku. Skarżycie się na ich beztroskę i głupotę. Negujecie i wkurzacie się kiedy przez takiego spacerowicza jesteście zmuszeni do gwałtownego hamowania, którego skutkiem może być wywrotka. Co gorsza powtórzmy taką sytuację tylko zawadzając przechodnia i następnie się przewracając. W jednym i drugim przypadku rower zostaje uszkodzony, różnica polega na tym, że pierwszy nie zostaje zraniony poszkodowany a w drugim już tak. Ciekawe jakie będą wasze reakcje i posty na forum. Rower zniszczony, przez kogoś kto akurat ci wszedł pod koła. Nie ma co snuć domysłów, na pewno większość by napisała jak to jego miłość została pokiereszowana przez nierozważnego pieszego. Następni mówcy potwierdzali by głupotę pieszego i żałowali kolegi poszkodowanego w sensie zepsucia roweru itd. Nikt by się nie rozwodził co z pieszym jaki jest jego stan zdrowia.

Ludzie następnym razem przed bulwersowaniem się przeanalizujcie sytuację dokładnie, a nie kłócicie się niepotrzebnie.

Pixon, zgadzam się, a od siebie jeszcze dodam (nawiązując do postu o braku homologacji świateł) większość z Was nie ma dzwonka ani oświetlenia w rowerze (co oznacza niezgodnie z przepisami wyposażony rower) i w każdym przypadku kolizji z pieszym sprawia, że to WY jesteście winni.

PS. Ciekawe czy ten młody miał oświetlenie i dzwonek??

Pixon, Twoje porównanie jest bez sensu. Tym bardziej świadczy o Tobie, bo ja jakbym w jakiś poważniejszy sposób potrącił pieszego to bym na pewno potem dowiadywał się co mu jest, jak się czuje itd, nie ważne czy z mojej czy z jego winy, a samo zdarzenie jeżeli zdecydowałbym się opisać to jako przykry wypadek, a nie żal ze mam zniszczony rower, bo akurat rower w takiej sytuacji to mam koło dupy. Raz już miałem taką sytuację. A Ty piszesz że po potrąceniu żaliłbyś się na to że masz zniszczony rower? Poza tym śmierć, a złamana ręka, co Ty chcesz porównać? Albo film o tym jak to osoba którą zabiłem rozwaliła mi amorek, to wg Ciebie naturalne ? Miałbym taką samą reakcję jakby to osoba z forum potrąciła kogoś rowerem, albo tak samo mógł jechać tirem i walnąć motocyklistę, albo lecieć samolotem i przywalić w budynek itd. Nikt normalny nie robi potem filmu o tym jak zniszczył sobie maszynę na cudzej głowie, w bit dresiarskiej piosenki i debilnych metafor.

Baukan, Twoje posty to żal komentować, bo każdy normalny zdaje sobie sprawę o odpowiedzielaności jazdy samochodem a rowerem, temu każdy pełnoletni może śmigać rowerem po szosie, ale nie każdy dostaje na dziendobry prawko. A jeżeli chodzi o dzwonek i oświetlenie, to może u Ciebie i nie mają, na forum już było wiele dyskusji na ten temat, że za brak świateł policja powinna pałować.

Pixon, koleś za ten film został zjechany na każdym forum samochodowym na jakim lansował się bmw, a oni nie byli rowerzystami, nie podzielali jego żalu do rozbitego samochodu, twierdzisz więc, że wszyscy rowerzyści tutaj to hipokryci?

• Mod Team

Loko kolosalna różnica jest taka: nie napisałem, że ja bym się żalił :) Pisałem, że zapewne jakiś użytkownik by tak postąpił. I niestety tak by było, ponieważ kiedyś przed przerpowadzką na nowy serwer i utraceniem tematów i postów w nich zawartych były takie użalania jak również przytakiwania, że ma rację !

Faktycznie moje porówananie jest mniej drastyczne, jednak chciałem niektórym zwrócić uwagę żeby przemyśłeli to z innej strony; swojej - rowerzysty.

Loko daj mi linki to sobie poczytam na tych forach co o nim pisali następni spece :D Nie nie twierdzę, że wszyscy będą bronić swoich, ponieważ część nauczyła się używać mózgu i dzięki temu na niektóre sprawy może wypracować własne zdanie i nie zgodzić się z powszechnie głoszoną teorią. Choćby miała zostać wyklęta w danej społeczności.

Mnie trudno jest określić jednoznacznie po której stronie jestem, czy wybrałbym pierwszą czy drugą grupę. Raczej neguje ten film i głupotę, która zapoczątkowała pomysł żeby coś takiego nakręcić i puścić w świat. Zostanę jednak przy starym powiedzeniu "są dwie strony medalu"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...