Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] Twardość sprężyn w Tora 318

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pytanie jak w temacie, jaki kolor sprężyny dla jakiego bikera? Głównie chodzi mi o czerwoną sprężynę, czy dla 80 kg osoby będzie dobra?

Napisano

Dzięki. Z tego wynika że czerwona sprężyna jest dla 63-72 kg, szkoda, a w praktyce te przeliczniki się sprawdzają? Czy może dla mnie(ok 80 kg) amortyzator będzie po prostu lepiej wyłapywał małe nierówności czy będzie dobijał często?

Napisano

Aż tak bardzo nie przekraczasz tego zakresu, więc myslę, że nie będzie źle. Będzie bardziej czuły i bedzie wykorzystywał więcej skoku, ale moim zdaniem nie powinieneś mieć problemów z dobijaniem.

A do jakiego stylu jazdy ten amortyzator?

Napisano

Ma być do XC, żadnych maratonów tylko szeroko pojęta turystyka i rekreacja,nawet gdybym chciał to nie mogę poskakać itp. bo mieszkam na terenie nizinnym, co najwyżej las, korzenie i dziury w drodze:P. Mam właśnie możliwość kupienie właśnie tory 318 u-turn z czerwoną sprężyną za ok 400zł

Napisano

Zalezy w jakim stanie, ale jesli bedzie w porzadku to sie nie zastanawiaj, na pewno bedziesz zadowolony.

Wesołych Świat :)

Napisano

Mam Tore 318 na standardowych sprężynach, ważę 69kg. Amorek wydaje się miękki na początku ugięcia, ale jeszcze go nie dobiłem, skok zatrzymuje się zazwyczaj na przy 8cm. I nie jest to ciągle osiągana wartość tylko przy największych walnięciach, więc raczej tragedii nie powinno być ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...