mateulosik Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Tak jak w tytule czy wartko kupować Gianta Yukon Disc http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/402 tutaj za 1300 zł czy może za tą cenę kupić coś waszym zdaniem lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 za tak zatytułowane tematy powinno się dawać ordery:P do czego potrzebujesz rower? ja przede wszystkim poszukalbym czegoś bez tych tarczówek i zamiast tego wstawił jakiś lepszy (pewnie niewiele ale jednak) amorek. dużo jeździsz w górach albo w kiepskich warunkach pogodowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateulosik Napisano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Jeżdżę dosyć często najwięcej w wakacje. Robię wtedy około 70km dziennie po różnorodnych drogach od asfaltu po błotniste drogi.Warunki są różne staram sie jeżdzić w każdych warunkach czy deszcz czy słońce chyba że naprawdę pogoda nie jest atrakcyjna. Rower chciałem do takiej swobodnej jazdy a także chciał bym występować w imprezach typu mazovia mtb. A nad rowerem zastanawiam sie dlatego bo wydaje mi się być atrakcyjna cena.Pozdrawaim i z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 IMO nie. we tego: http://www.allegro.pl/item333487593_kross_...ull_alivio.html a jak bardzo chcesz tarcze to tego: http://www.allegro.pl/item329173707_kross_...tisy_w_wa_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ja myślę, że za tą cenę warto bo rama jest dobra pod rozbudowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateulosik Napisano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Dziękuję wszystkim za rady wezmę Gianta gdyż kusi mnie cena mam wydać góra 1400 zł to i tak już kasa naciągana. A jak kolega wyżej wspomniał i moi znajomi też mi mówili że cena jest dobra i dobra rama pod rozbudowę na pewno jakiś czas i będę chciał coś w nim zmienić. Więc jutro rano chyba go będę miał.Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Moze sie jeszcze skusisz na: http://www.lato.sportzakupy.pl/index.php?p...p=44&area=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateulosik Napisano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Dzięki to też była kusząca oferta ale już zamówiłem gianta. Jakoś nie przekonany jestem do tego GT a więc jutro chyba będę miał yukona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mój kumpel ma takie tarcze jak w Yukonie i hamulą naprawdę dobrze. Amorek również ma XCM i nie pracuje on tak źle jakby się wydawało, trochę zadbania i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateulosik Napisano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 No to mnie jeszcze bardziej przekonałeś do niego. Pojeżdżę jakiś tydzień na tym rowerze to może będę wam coś mógł o nim powiedzieć bo jak w testach szukałem to nie ma modelu z tego roku. Więc po tygodni pewnie założe temat w testach. Juz pewnie jutro wyjadę w trasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ja balbym sie tanich mechanikow/hydraulikow, moze z przekonania ze zawsze na v'kach jezdzilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Spokojnie nie ma się czego bać, kumpel ma i są ok, sam testowałem. Ja mam Hayesy MX-2, ale to już inna klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 A czy np. jakies SD7 nie beda i tansze w utrzymaniu i latwiejsze do wymiany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateulosik Napisano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 W przyszłości pewnie wymienię je na coś lepszego ale to z czasem. A jednak byłem dzisiaj w serwisie i już złożyli i go dzisiaj odebrałem. No i oczywiście pierwsza przejażdżka była dzisiaj. Rowerek super, amortyzator wbrew wielu recenzjom sprawował się świetnie. Idealnie zbierał nierówności i jak dla mnie jest dobry. Hamulce tak jak wcześniej mówiłem na pewno za jakiś czas wymienię na lepsze. Na razie nie mogę chyba za wiele o tych hamulcach powiedzieć ale dzisiaj hamowało mi się lepiej.Przerzutki dzisiaj przy jakiś lekkich skokach albo przejazdach przez krawężniki same się zmieniały biegi ale to pewnie wyregulowania pod koniec już trochę mniej. Jak będę robił przegląd to pewnie mi wyregulują jak im powiem. A wiec podsumowując nie wiele mogę o tym rowerze powiedzieć ale po jeździe pierwszego dnia jestem zadowolony z zakupu i sądzę że rozsądnie wydałem kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Przerzutki sobie wyreguluj sam, jeśli potrafisz. Tarcze mechaniczne są niemal takie same w kosztach eksploatacji jak v-ki. Jak zjedziesz klocki kupujesz nowe i po sprawie, tak samo jest z v-kami przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.