Nemo7 Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Pół roku temu miałem wypadek rowerowy, typowe objawy wstrząśnienia mózgu występowały przez pół roku i stopniowo ustępowały. No na dzień dzisiejszy mam problemy z oczami i jestem trochę przytępiony, ale jeżdżę już na rowerze. Po dłuższej jeździe boli mnie głowa jestem osłabiony jak przy grypie i też tak się czuje, a temperatura ciała podnosi mi sie nawet do 38 stopni, następnego dnia wszystko jest w porządku. Czy ktoś wie co może być nie tak. Miałem po wypadku dużo badań które nie wykazały żadnych zmian w głowie. M.in. miałem MRI, TK x2, Dopplera, EEG, RTG czaszki i kręgosłupa, USG oraz mnóstwo badań oczu m.in. badania dna oka, kąt zeza, ciśnienia oka, Ver. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukkiPL Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam, Według mnie to może być spowodowane zbyt dużym obciążeniem. Czy nie jest czasem tak, że po przerwie chcesz zbyt szybko odbudować formę? Mogą to być objawy zmęczenia. Radziłbym zmniejszyć objętość i intensywność treningów. Jeśli jednak przy mniejszym obciążeniu podobne objawy również będą występować, radziłbym nie szukać porady na forum, tylko skonsultować się z lekarzem specjalistą. Czy oprócz wstrząśnienia mózgu miałeś również uszkodzone jakieś inne narządy wewnętrzne? Istnieje obawa, że zaszły wtórne uszkodzenia, więc lekarz mógłby skierować Cię na powtórne badania. Ze zdrowiem nie ma żartów i dobrze że zauważasz problem! Pozdrawiam, Łukasz Korzeniewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo7 Napisano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 No bardzo możliwe że to od przeciążenia, ponieważ jak sam bez kumpli wybrałem się na rower i dosłownie toczyłem się jak ślimak nic mi nie było, a dzisiaj trochę poszaleliśmy na zjazdach. Natomiast gdy pierwszy raz po wypadku wyszedłem na rower i przejechałem w terenie 50km dodatkowo rower mi bardzo hamuje też się tak czułe. No o tym jak zdrowie jest ważne i o tym jak jest kruche przekonałem sie przez ostatnie pół roku zupełnie inaczej patrze na życie. A mam jeszcze takie pytanie jeżeli to przeciążenie to co najlepiej zrobić aby szybciej powrócić do normy ? Z góry dzięki Nemo7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 jeśli sprawa nie jest poważna to po prostu musisz jeździć mniej, nie forsować się zbytnio i systematycznie ale powoli zwiększać dystans, wysiłek etc.. wspomniana metoda małych kroczków mogła by teoretycznie załatwić sprawę ale i tak lepiej skonsultować się z lekarzem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xhakeem34x Napisano 23 Marca 2008 Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Nemo7... Z medycyną mam niewiele wspólnego - zaznaczę na początku - tak więc potraktuj moje przypuszczenia z należytym dystansem... Jeśli występują u Ciebie bóle głowy i koncentrują się one w części czołowej, to być może masz problemy z zatokami (patrz. zapalenie zatok). Bóle takie mogą być dodatkowo spotęgowane uciskiem na czoło, m.in. przez zbyt mocne ustawienia zacisków kasku. Duży wpływ może mieć również zimne powietrze, na które przy tej przypadłości możesz być szczególnie wyczulony. Zdrowiej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.