Skocz do zawartości

[rama] accent el-nino - niesymetryczne widełki

jujek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jestem posiadaczem ramy z tematu, a mój problem to to, że tylne koło nie jest w jednej linii z ramą (lekko wysunięte w lewo). Czego może to być wina i czy trzeba oddać ramę do reklamacji? W sklepie powiedzieli mi że widocznie tak ma być ^_^ Z góry dzięki za pomoc B)

no więc wziąłem dzisiaj miarkę i zmierzyłem odległość od główki ramy do środka tylnej ośki: lewa strona a prawa to 5mm różnicy :D może ma ktoś jeszcze inny sposób sprawdzenia? Jak już wcześniej pisałem byłem pewien czas temu w serwisie z tym problemem, sprawdzili mi zaplecenie i powiedzieli, że jest ok... ale nic więcej z ich strony :D

Witam

Tez mam lekko przesuniete koło w lewo ... Na poczatku myslalem ze to przecentrowane koło ale teraz po wypowiedzi Jujka mam wątpliwosci że to wada fabryczna . na razie tego nie odczuwam ale zobaczymy pózniej ... Pozdrawiam wesołych swiat . :)

Najprostszym sposobem jest wsadzenie do tej ramy koła o którym wiemy że jest proste - albo tego "niby-krzywego" do na 100% prostej ramy. Wtedy się przekonamy, co jest na rzeczy. :)

PS. Moja ElNino była prosta... Za to w Dartmoorze SS mam koło przesunięte w jedną stronę jakieś 2mm, ale nie wiem czy to pzez zaplot czy ramę (widać przy ustawianiu V-brAKE'ów).

• 2 tygodnie później...

Witam ponownie! ;) Rower w weekend trafił do serwisu, powiedzieli, że wezmą go do Wrocławia gdyż tam podobno maja jakąś tajemniczą maszynerie do mierzenia ram... Wczoraj serwisant zadzwonił i powiedział, że po tym mierzeniu musi wysłać mojego bika do Gliwic. Wie ktoś może co takiego jest w Gliwicach? Swoją drogą skoro trafił aż tam to coś z ramką chyba nie tak... ;) No i teraz znowu czekam na nowe wieści od serwisanta...

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...