jujek Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam! Jestem posiadaczem ramy z tematu, a mój problem to to, że tylne koło nie jest w jednej linii z ramą (lekko wysunięte w lewo). Czego może to być wina i czy trzeba oddać ramę do reklamacji? W sklepie powiedzieli mi że widocznie tak ma być Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 A co z piastą? piasta (cała z bębenkiem) jest symetrycznie w ramie? No i czy koło jest dobrze wycentrowane? Winy szukałbym właśnie w kole a nie w ramie. Jak możesz to zrób zdjęcie i wrzuć na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saucio Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Z ramami Accenta tak niestety jest. Ja mam INFERNO i tez koło miałem przesunięte. Nic tylko udać sie do serwisu razem z ramą i je przesunąć, albo zrobic to samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jujek Napisano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 dodaję zdjęcia dla zobrazowania problemu: 1. http://img178.imageshack.us/img178/7500/1002378as8.jpg 2. http://img156.imageshack.us/img156/4954/1002383dx6.jpg Koło oczywiście nacentrowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 23 Marca 2008 Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 moim zdaniem źle zaplecione koło- nie doszukiwałbym się w tym winy ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 23 Marca 2008 Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 też tak myślę, mało prawdopodobne żeby ramam miała centymetrowe przestawienie widełek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jujek Napisano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 no więc wziąłem dzisiaj miarkę i zmierzyłem odległość od główki ramy do środka tylnej ośki: lewa strona a prawa to 5mm różnicy może ma ktoś jeszcze inny sposób sprawdzenia? Jak już wcześniej pisałem byłem pewien czas temu w serwisie z tym problemem, sprawdzili mi zaplecenie i powiedzieli, że jest ok... ale nic więcej z ich strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamtb Napisano 23 Marca 2008 Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Witam Tez mam lekko przesuniete koło w lewo ... Na poczatku myslalem ze to przecentrowane koło ale teraz po wypowiedzi Jujka mam wątpliwosci że to wada fabryczna . na razie tego nie odczuwam ale zobaczymy pózniej ... Pozdrawiam wesołych swiat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Marca 2008 Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Skoro w dwóch ramach występuje ten sam problem to ja bym reklamował tą ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 23 Marca 2008 Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Najprostszym sposobem jest wsadzenie do tej ramy koła o którym wiemy że jest proste - albo tego "niby-krzywego" do na 100% prostej ramy. Wtedy się przekonamy, co jest na rzeczy. PS. Moja ElNino była prosta... Za to w Dartmoorze SS mam koło przesunięte w jedną stronę jakieś 2mm, ale nie wiem czy to pzez zaplot czy ramę (widać przy ustawianiu V-brAKE'ów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Moim zdaniem to krzywe widełki zabaczcie na drugą fotkę. Czy nie wydaje wam się, że widełki z prawej strony są bardziej sciśnięte? A może to tylko złudzenie optyczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Panowie te widły sa ewidentnie krzywe... Jeżeli możesz wymieniaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 No też tak myślę. Dobrze, że ktoś mnie poparł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jujek Napisano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam ponownie! Rower w weekend trafił do serwisu, powiedzieli, że wezmą go do Wrocławia gdyż tam podobno maja jakąś tajemniczą maszynerie do mierzenia ram... Wczoraj serwisant zadzwonił i powiedział, że po tym mierzeniu musi wysłać mojego bika do Gliwic. Wie ktoś może co takiego jest w Gliwicach? Swoją drogą skoro trafił aż tam to coś z ramką chyba nie tak... No i teraz znowu czekam na nowe wieści od serwisanta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Siedziba firmy Velo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jujek Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam po długiej przerwie. Firma Velo się spisała i dostałem nową ramę więc sami rozumiecie dlaczego tak długo nic nie pisałem a teraz znowu na rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Tylko się cieszyć i jeździć. Jakaś strasznie felerna ta ramka musiała być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 No to fajnie że tak się skończyło. Teraz tylko jeździc..."Nie stac jezdzic, jeździc"...(tak mawiał mój były szef do swoich kierowców) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.