susi33 Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Zastanawiam się jak założyć spinkę do łańcucha ale nie wiem jak. Mysle i proboje od dluzszego czasu i nic :/ Jestem chyba jakims debilem. Jakies wskazowki, intrukcja? To zdjecie mojej "wyjatkowej spinki" http://img99.imageshack.us/img99/9504/dsc04127su1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Najpierw przez dwa skrajne ogniwa przekładasz ogniwko spinki z bolcami potem nakładasz tą część z dwiema dziurkami a następnie zatrzaskujesz na siłę agrafką , tak aby chwyciła oba bolce i gotowe Tylko musisz wiedzieć że to jest spinka pod singlespeda , nie pod przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Takie spinki mają to do siebie, że potem łatwiej jest rozkuć łańcuch, niż je zdjąć. Miałem, to wiem Jeśli masz lańcuch SRAMa, kup odpowiednią spinkę SRAMoską - są banalnie proste w montażu i zdejmowaniu. Jak Shimano / KMC musisz uważać by zgadzała się szerokość spinek i łańcucha. Stąd najlepiej przeczytaj TEN TEMAT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
susi33 Napisano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Wielkie dzięki. Mam nadzieje że teraz uda mi się ją założyć. U mnie w mieście jest tylko 1 rowerowy i jak wpadłem i powiedziałem ,że chce spinkę do łańcucha 8 rzędowego to pani sprzedająca zrobiła tylko dziwne oczy, po czym dala mi to cudo i powiedziała "Takie mamy" Wyjścia nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
susi33 Napisano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Hah, spinka nie pasuje, jest za szeroka i przez przerzutkę nie przechodzi :/ będe musiał znowu skuć łańcuch :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.