gilgamesz Napisano 21 Marca 2008 Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Czy takie rozwiazanie w rowerze crossowym,czyli widelec karbonowy zamiast amorka zda egzamin podczas jazdy terenowej.Nie chodzi mi o jakąś ekstremalną jazde,ale powiedzmy po leśnych szlakach gdzie wiadomo korzeni jest bez liku.Jestem zainteresowany tym rowerkiem(oczywiscie cena bedzie sporo niższa) i w nim jest właśnie ten widelec, czyli XMission Carbon Lite 700C. http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=61&id=401 Dodam że ważę 90 kg i 180cm wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Marca 2008 Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Na korzeniach się za nic nie sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 21 Marca 2008 Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Czy takie rozwiazanie w rowerze crossowym,czyli widelec karbonowy zamiast amorka zda egzamin podczas jazdy terenowej.Nie chodzi mi o jakąś ekstremalną jazde,ale powiedzmy po leśnych szlakach gdzie wiadomo korzeni jest bez liku.Jestem zainteresowany tym rowerkiem(oczywiscie cena bedzie sporo niższa) i w nim jest właśnie ten widelec, czyli XMission Carbon Lite 700C.http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=61&id=401 Dodam że ważę 90 kg i 180cm wzrostu. Zalaży jakie duże te korzenie . I zalezy ile . Jak chcesz koniecznie bez amortyzacji, to lepiej kup cyklocrossa, wtedy po czym nie przejdziesz to to przebiegniesz. W innym przypadku kup rower z amortyzatorem, bo wygodniej i bezpieczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Marca 2008 Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 moze ktos kto mial sztywny widelec odczuje roznice bo karbon jest sprezysty ale to wszystko. to gag meridy by obnizyc wage roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 21 Marca 2008 Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Karbon ponoc ma zdolnosci do tlumienia lekkich drgan. Ale nie ma zdolnosci do wybierania nierownosci. Bedziesz czul kazdy korzen, nie ma innej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dzieki za opinie.Chyba rzeczywiście sobie odpuszcze ten model.Troche szkoda bo to naprawdę fajna maszyna.Jakby miała normalny amorek, to bym się nie zastanawiał.A tak troche szkoda wydać tyle kasy i mieć dużą szansę, że będzie się niezadowolonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 22 Marca 2008 Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Zwlaszcza ze niespecjalnie zauwazylem na tym widelcu mocowanie na tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.